Mercedes-hoofdstrateeg: 'Dan hadden we een goede kans beide Red Bulls achter ons te houden' Formule 1
Formule 1

Mercedes-hoofdstrateeg: 'Dan hadden we een goede kans beide Red Bulls achter ons te houden'

Mercedes-hoofdstrateeg: 'Dan hadden we een goede kans beide Red Bulls achter ons te houden'

Mercedes-hoofdstrateeg James Vowles gelooft dat Lewis Hamilton wel degelijk een kans had om de Grand Prix van Mexico te winnen. Niet op snelheid, maar als het team de start goed had uitgevoerd hadden er mogelijkheden gelegen. Het Mercedes-duo deelde de eerste startrij, maar toen ze door de eerste bochten heen waren had Max Verstappen de leiding te pakken en stond Valtteri Bottas al met zijn neus de verkeerde kant op door een touché met Daniel Ricciardo.

'Je hoeft me niet te vertellen dat Red Bull ongelooflijk snel was in de race. Sneller dan wij. Ze hadden de betere auto', zegt Vowles namens zijn team op YouTube. Ook legt hij uit waar de kansen hadden gelegen voor Mercedes als ze hun gridposities hadden vastgehouden. 'Je kunt bijvoorbeeld een afstand tussen de twee auto's openen, wat je tot op zekere hoogte sowieso moet doen, vanwege de koeling. Dit vergroot de kans dat je leidende auto niet te misleiden is door een undercut. Vanuit dat oogpunt denk ik dat we een goede kans hadden gehad om ons te verdedigen tegen de Red Bulls als we eerste en tweede waren gebleven.'

Mercedes verloor de race in bocht 1

De tweede plaats voor Hamilton komt volgens de Mercedes-strateeg overeen met de daadwerkelijke prestaties van de auto. 'Na wat er bij de start gebeurde, ben ik blij dat we tweede zijn geworden. We zaten de hele wedstrijd in het defensief. Maar Valtteri had natuurlijk meer in zich gehad. Als hij niet was geraakt, had hij in het slechtste geval vierde en waarschijnlijk zelfs derde kunnen worden', licht de Brit toe.

Doordat de start van Verstappen beter was dan beide Mercedes-coureurs kon hij al snel naast Bottas komen. En aangezien dit aan de buitenkant was, had de Nederlander de ideale lijn om te remmen. Toch had het verschil in remmen niet zo opvallend in het voordeel van de Red Bull moeten zijn, geeft Vowles toe. 'Zowel Lewis als Valtteri zat niet op de ideale lijn, Verstappen wel. Het pakte goed uit voor hem.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws