Hamilton: 'Druk van Verstappen veroorzaakte fout in Baku niet' Formule 1
Formule 1

Hamilton: 'Druk van Verstappen veroorzaakte fout in Baku niet'

Hamilton: 'Druk van Verstappen veroorzaakte fout in Baku niet'

Mercedes heeft lichte aanpassingen gemaakt aan het stuur na de fout van Lewis Hamilton in Baku. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan zette de Brit per ongeluk de rembalans extreem ver naar voren, waarna hij zich in de eerste bocht verremde. Wat vermoedelijk een eerste plaats was, werd een puntloze finish. Derhalve moest de renstal uit Brackley ingrijpen.

'We hebben het knopje niet verplaatst, maar er is nu wel een randje omheen geplaatst zodat ik hem in de toekomst niet per ongeluk in kan drukken', bevestigde Hamilton volgens The Race in de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk. Na de fout heeft Mercedes dus wel ingegrepen, maar een significantere wijziging aan het stuur achten ze niet nodig.

Hamilton geeft dan ook aan dat het een aanpassing voor op de korte termijn betreft: 'Het stuur is namelijk niet makkelijk te veranderen en knopjes kan je niet zomaar op een andere plek positioneren. Alles is zeer precies ontworpen.' Op de lange termijn verwacht Hamilton dat een verplaatsing van het knopje van de linker achterkant van het stuurtje tot de mogelijkheden behoort.

'Druk van Verstappen had er niets mee te maken'

Natuurlijk wordt ook even geïnformeerd naar waarom hij denkt dat hij per ongeluk aan het knopje zat. De druk van de titelstrijd is het in ieder geval niet geweest, zegt hij zelf: 'Max Verstappen lag toen al uit de race dus de druk van hem kan het zeker niet geweest zijn', stelt hij. De Nederlander moest de wedstrijd vroegtijdig staken wegens een klapband op het lange rechte stuk.

Hamilton vervolgt zijn verhaal met dat hij de druk van de titelstrijd helemaal niet voelt. 'Ik tel dit niet eens als een fout. Een fout maak je als je een rempunt mist of van het circuit schiet, dit was gewoon een ongeforceerde fout.' Het had op elk moment kunnen gebeuren, benadrukt de zevenvoudig wereldkampioen. Dat het een overwinning kostte, vindt hij zonde, maar het vizier is bij hem al geruime tijd op de volgende wedstrijd gegaan.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws