Russell kijkt met GPDA naar klapbanden Pirelli: 'Veiligheid staat op één in deze sport' Formule 1
Formule 1

Russell kijkt met GPDA naar klapbanden Pirelli: 'Veiligheid staat op één in deze sport'

Russell kijkt met GPDA naar klapbanden Pirelli: 'Veiligheid staat op één in deze sport'

George Russell heeft aangegeven dat de Grand Prix Drivers' Association (GPDA, red.) actief betrokken is bij het probleem van de klapbanden van Pirelli. De Brit voegde zich aan het begin van het seizoen bij het adviesorgaan en heeft aangegeven samen te werken met Pirelli om een herhaling van het probleem te voorkomen.

'Veiligheid staat op één in deze sport', zo reageert Russell als hem gevraagd wordt of de GPDA zich met de dubbele klapband in Baku bemoeit. 'We moeten proberen te voorkomen dat deze problemen zich vaker voordoen', voegt hij daaraan toe. Samen met onder meer Sebastian Vettel kijkt hij naar veiligheidskwesties in de F1 en spreekt hij zich uit voor de belangen van de rijders.

Er is tot op heden niet veel dat ze kunnen doen aan het probleem, deels vanwege het feit dat de Italianen zelf al ingegrepen hebben: 'Pirelli heeft nu nieuwe regels ingesteld, laten we bekijken of dat de situatie verbetert. Daarna zullen we kijken hoe we dit onderwerp succesvol af kunnen sluiten.' Mocht er meer actie nodig zijn dan zal Russell zeker van zich laten horen.

Afscheid Williams-teambaas Roberts

Eerder deze week werd ook duidelijk dat de diensten Williams-teambaas Simon Roberts niet langer gewenst waren in Grove. 'Roberts was een groot onderdeel van de transitie van Williams. Er is een herstructurering geweest waarmee gepoogd wordt de organisatie vlotter te laten werken. Helaas was er voor hem geen plek meer', concludeert de coureur over de personeelswijziging binnen zijn team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws