Hamilton en FIA lijken akkoord te hebben bereikt over F1-sieradendiscussie Formule 1
Formule 1

Hamilton en FIA lijken akkoord te hebben bereikt over F1-sieradendiscussie

Hamilton en FIA lijken akkoord te hebben bereikt over F1-sieradendiscussie

Lewis Hamilton en de FIA lijken een akkoord te hebben bereikt over de sieradendiscussie die al twee maanden voortduurt in de Formule 1. De coureur van Mercedes was lange tijd fel tegen het verwijderen van zijn sieraden, maar lijkt voor zijn thuisrace toch overstag te zijn gegaan.

Dit seizoen wil de FIA strenger optreden tegen het dragen van sieraden in de auto. Dat gaat alleen nog niet zoals gehoopt, want enkele coureurs zijn het niet eens met dat besluit. Zij vragen zich af waarom er dit seizoen ineens een probleem van wordt gemaakt, terwijl de regel al veel langer bestaat. Hamilton is één van die coureurs en tevens één van de coureurs met veel sieraden.

Hamilton mocht voor mei en juni nog rond blijven rijden met zijn sieraden, maar zou deze maand (juli) dan toch echt afscheid moeten nemen wanneer hij de auto instapt. Hij lijkt zich daaraan te houden, want voor de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië droeg de Mercedes-coureur zijn neuspiercing niet meer. Zo lijkt er een einde te komen aan de langdurende discussie over het dragen van sieraden tussen de zevenvoudig kampioen en het autosportorgaan.

Hamilton werkt samen met FIA, maar alsnog niet blij met regel

Desondanks blijft Hamilton geen fan van de regel: 'Het is nogal gek dat met alles dat momenteel in de wereld speelt, dit een punt van aandacht is. We moeten echt meer focussen op belangrijkere zaken. Ik zal racen dit weekend, ik zal werken met de FIA. Ik zou zeggen dat dit onderwerp niet zo bijzonder en enorm belangrijk is', aldus Hamilton tegenover The Race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws