Marko nam contact op met Jos Verstappen na pittige column: 'Dat is niet handig' Formule 1
Formule 1

Marko nam contact op met Jos Verstappen na pittige column: 'Dat is niet handig'

Marko nam contact op met Jos Verstappen na pittige column: 'Dat is niet handig'

Helmut Marko nam contact op met Jos Verstappen vanwege zijn column na de Grand Prix van Monaco. De vader van Max Verstappen uitte openlijk kritiek op het team van zijn zoon, en dat werd hem niet in dank afgenomen, blijkt nu. De Red Bull Racing-adviseur besloot verhaal te halen, geeft hij aan bij De Limburger. Ook stelt hij in dat interview dat hij heel soms Verstappen nog tot de orde moet roepen.

'Jos is geweldig en daardoor is Max zover gekomen. Toen hij naar de Formule 1 kwam, was het in het begin met Jos soms niet gemakkelijk. Hij had overal een mening over. Nog steeds overigens', zo opent de Oostenrijker wanneer geïnformeerd wordt naar de betrokkenheid van Jos in de carrière van zijn zoon. Toen Verstappen eenmaal de stap zette naar Red Bull liet Jos hem naar eigen zeggen wat meer los.

Toch bemoeit hij zich er nog af en toe mee wanneer het niet loopt zoals hij wil. Marko zag er recent nog een voorbeeld van met de column van Jos op de site van Verstappen. Hij uitte kritiek op het feit dat Red Bull Sergio Pérez op strategisch gebied voortrok in Monaco. 'Dat is niet handig. Het zorgt voor wrevel binnen het team en geeft jullie journalisten weer iets om over te schrijven', denkt de adviseur.

Marko neemt contact op met Jos Verstappen

Marko achtte het nodig om Jos even te bellen en op te helderen wat er precies misging in de communicatie tussen hem en het team. Ook senior wordt door Marko dus op het matje geroepen. 'Ik heb hem meteen gebeld! Wat is dit nou, Jos?', vertelt Marko. 'Nogmaals: iedereen mag zijn mening hebben, ook Jos. Maar die moet hij niet naar buiten brengen op de website van zijn zoon. Hij zei: 'Ja, maar ik ben de vader, etc.' Allemaal waar, maar niet via deze weg.'

'Jos vond dat Max de race in Monaco had gewonnen als het team andere keuzes had gemaakt. Maar hij had thuis niet alle informatie die wij op het circuit wel hadden. Maar goed: Jos is Jos! Hij kan soms snel boos worden. Dat gaat niet meer veranderen', zo lacht de Red Bull-topman de kritiek van Verstappens vader weg. Hij lijkt er inmiddels wel gewend aan te zijn.

Marko en Verstappen

Verstappen doet in principe zijn eigen ding binnen het team, maar heeft af en toe nog wel een tik op de vingers nodig wanneer hij te bijdehand wordt. 'Ik ben degene die hem tot de orde roept', bevestigt Marko dan ook. 'Tegenwoordig hoef ik dat nog maar zelden te doen, hoor. Maar Max weet dat ik het beste voor hem wil. Als ik hem corrigeer, dan accepteert hij dat.'

Het wil nog wel eens gebeuren dat hij discussieert met race-ingenieur Gianpiero Lambiase. 'Na de sessie komen we dan met z’n drieën samen. Dan zeg ik tegen Max: wie is hier de coureur en wie de race-engineer? Dat gaat overigens heel vriendschappelijk. Er wordt al snel gelachen', concludeert Marko, die de eigenwijze Limburger ook wel weer kan waarderen.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws