'Hamilton en Mercedes eens over contractverlenging, aankondiging mogelijk voor GP Nederland' Formule 1
Formule 1

'Hamilton en Mercedes eens over contractverlenging, aankondiging mogelijk voor GP Nederland'

'Hamilton en Mercedes eens over contractverlenging, aankondiging mogelijk voor GP Nederland'

De aankondiging van de contractverlening van Lewis Hamilton lijkt steeds dichter bij te komen. Mercedes zal mogelijk voor de aanstaande Grand Prix van Nederland, die over twee weken verreden zal worden, al met nieuws komen over de overeenkomst met de zevenvoudig wereldkampioen. Het is echter nog de vraag voor hoeveel jaar Hamilton zal tekenen bij de Zilverpijlen. Het zal waarschijnlijk gaan over een meerjarig contract met een ontsnappingsclausule.

Er wordt al maanden onderhandeld tussen Hamilton en Mercedes. Teambaas Toto Wolff heeft al meerdere malen aangegeven dat het slechts om een aantal dagen ging, maar sinds die uitspraken van de Oostenrijker zijn er alweer maanden verstreken. In de tussentijd werden er ook voldoende geruchten de wereld in geholpen. Zo zou Hamilton zijn benaderd door John Elkann, de CEO van Ferrari, maar heeft de Brit vriendelijk bedankt voor een zitje bij de Italiaanse renstal.

Nu zijn Hamilton en Mercedes het eindelijk met elkaar eens geworden over een contractverlenging van de man uit Stevenage, meldt het Italiaanse Corriere dello Sport. Het enige wat nog mist is de handtekening van Hamilton, maar deze wordt mogelijk al voor de Grand Prix op het circuit van Zandvoort gezet. Beide partijen zijn het na stevige onderhandelingen eens geworden over salaris en de duur van het contract. Vooral het laatste punt was een struikelblok in de onderhandelingen.

Contractduur laatste 'verrassing'

Hamilton heeft aangegeven dat hij nog wel vijf jaar door kan gaan in de koningsklasse van de autosport. Mercedes was volgens berichten voorstander van een verlenging van één jaar met de optie tot nog een jaar. Door dit struikelblok noemt Corriere dello Sport de contractduur ook nog de enige 'verrassing'. 'Mercedes kan schuilen achter de term meerjarig contract, wat vaak betekent dat er ontsnappingsclausules in het contract staan', schrijft de krant. Dat zou betekenen dat Hamilton of Mercedes de stekker uit de samenwerking kunnen trekken, mocht deze niet lopen zoals gehoopt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws