Villeneuve merkt op: 'Lewis heeft nooit een perfect jaar gehad, zoals Max nu lijkt te hebben' Formule 1
Formule 1

Villeneuve merkt op: 'Lewis heeft nooit een perfect jaar gehad, zoals Max nu lijkt te hebben'

Villeneuve merkt op: 'Lewis heeft nooit een perfect jaar gehad, zoals Max nu lijkt te hebben'

45 overwinningen, twee wereldtitels en een derde in aantocht. En dat op bijna 26-jarige leeftijd. Dat zijn de duizelingwekkende statistieken van Max Verstappen. Toegegeven, de cijfers Nederlander zijn nog een eind verwijderd van die van Lewis Hamilton, die voor het tweede seizoen op rij een moeizame campagne doormaakt, maar volgens voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve heeft Max alvast een eigenschap die Hamilton nooit heeft gehad.

Verstappen heeft halfweg het seizoen al 125 punten meer dan eerste achtervolger en teamgenoot Sergio Pérez. Als de Nederlander op dit elan blijft verder gaan, zullen er nog records sneuvelen voor het einde van 2023. Veel van die records staan nu nog op naam van Hamilton, maar toch is er volgens Villeneuve een groot verschil tussen de twee coureurs. 'Lewis is nooit zo meedogenloos dominant geweest als Max', verklaarde de Canadees. 'Hij presteert dit seizoen erg wisselvallig.'

In zijn dominante Mercedes-jaren wist Hamilton nooit meer dan elf overwinningen per seizoen te pakken. Verstappen won in 2022 maar liefst vijftien keer, en lijkt met tien overwinningen in 2023 goed op weg om dat record opnieuw aan te scherpen. Daarvoor is het nodig dat een coureur altijd sterk presteert, en daar ontbrak met volgens de wereldkampioen van 1997 aan bij Hamilton. 'Het verschilt van weekend tot weekend bij hem, maar dat is altijd al zo geweest, zelfs in zijn succesvolste jaren', aldus Villeneuve in een interview met La Gazzetta dello Sport. 'Lewis heeft nooit een perfect jaar gehad, zoals Verstappen nu lijkt te hebben.'

De droogte van Hamilton en de problemen van Mercedes

De Brit moet al sinds de voorlaatste race van 2021 wachten op een overwinning en kwam zowel vorig als dit seizoen niet in de buurt van de eerste stek. En dat zal zonder twijfel pijn doen bij Hamilton, die tijdens zijn carrière al 103 keer een Grand Prix op zijn naam mocht schrijven. Met zijn zeven wereldtitels staat hij gelijk met de legendarische Michael Schumacher. Op die recordbrekende achtste titel is het vooralsnog wachten. Met de problemen die Mercedes al twee seizoenen lang ondervindt met hun nieuwe bolides, lijkt het alvast nog een lange lijdensweg te worden voor Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws