Hamilton en Mercedes lanceren liefdadigheidsinitiatief Ignite om diversie en inclusie te verbeteren Formule 1
Formule 1

Hamilton en Mercedes lanceren liefdadigheidsinitiatief Ignite om diversie en inclusie te verbeteren

Hamilton en Mercedes lanceren liefdadigheidsinitiatief Ignite om diversie en inclusie te verbeteren

Lewis Hamilton en Mercedes lanceren een nieuw liefdadigheidsinitiatief om diversiteit en inclusie in de autosport te vergroten. Het heet 'Ignite' en het zal voortbouwen op de aanbevelingen van het eerste rapport dat de Hamilton Commission recentelijk uit heeft gebracht.

Ignite heeft de visie om de autosportindustrie en Mercedes te ontwikkelen om de bredere samenleving te weerspiegelen. Het initiatief zal haar werk richten op het vergroten van de hoeveelheid divers talent dat de autosportindustrie wil betreden en het creëren van enthousiasme voor de autosport door middel van STEM-onderwijs.

De focus van de inspanningen van het op het VK gerichte initiatief omvat, maar is niet beperkt tot: het ontwikkelen van opwindend en stimulerend STEM-curriculummateriaal; het ontwikkelen van meer diverse docenten om een rolmodel te spelen en studenten uit ondervertegenwoordigde groepen in STEM te inspireren; het verbeteren van onderwijsverrijkingsmogelijkheden rond STEM en autosport; en financiële steun bieden aan getalenteerde en gemotiveerde studenten die een loopbaan in STEM en autosport willen nastreven, maar niet over de middelen beschikken.

Ignite zal in eerste instantie gefinancierd worden door een fonds van meerdere miljoenen dollars, gecreëerd door Hamilton en Mercedes. Het initiatief zal nauw samenwerken met de persoonlijke stichting van Hamilton, Mission 44, om tastbare resultaten te leveren voor Mercedes en de bredere Britse autosportindustrie.

Hamilton blij met Mercedes-samenwerking

Mercedes-teambaas zegt 'verheugd te zijn' om te praten over de plannen van Ignite: 'Sinds we begin dit jaar ons voornemen met Lewis bekendmaakten om een gezamenlijk project op te zetten, is er veel werk en discussie geweest op de achtergrond om onze doelen en onze missie te verfijnen. Het diverser maken van de autosport is een fundamentele waarde voor ons team en we streven ernaar een positieve impact te hebben op de samenleving. Ignite zal een aanvulling zijn op ons eigen Accelerate 25-programma en via deze platforms hopen we dat veel meer talent uit ondervertegenwoordigde groepen zich bij ons team zal voegen.'

Hamilton is blij dat hij samen met Mercedes kan werken aan dit project: 'Mercedes steunt al lang mijn ambitie om diversiteit en inclusie binnen de autosportindustrie te verbeteren. Diverse medewerkers zijn niet alleen succesvoller, maar zijn ook de moreel correcte aanpak voor elke branche. De bevindingen van de Hamilton Commission hebben ons een fantastische basis gegeven om ons werk te beginnen en ik ben ervan overtuigd dat Ignite zal resulteren in echte, tastbare verandering binnen de autosport.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws