Hamilton geniet van 'toffe' baan: 'Met veel grip is het geweldig om te rijden hier' Formule 1
Formule 1

Hamilton geniet van 'toffe' baan: 'Met veel grip is het geweldig om te rijden hier'

Hamilton geniet van 'toffe' baan: 'Met veel grip is het geweldig om te rijden hier'

Lewis Hamilton reed de snelste tijd van de kwalificatie, maar start de race op zondag niet vanaf poleposition vanwege zijn gridstraf van 10 plaatsen. Valtteri Bottas reed de tweede tijd en zal daarmee de race mogen starten vanaf de eerste positie. Voor Mercedes pakte de kwalificatie zo precies uit als gehoopt, met Lewis Hamilton die de schade zo veel mogelijk beperkt en zich mag opmaken voor een inhaalrace.

Na afloop van de kwalificatie verschijnt Bottas tevreden bij de microfoon, wetende dat hij morgen vanaf de eerste plek mag starten. 'Het was een goede kwalificatie voor ons.' Het circuit was nog vochtig en de dreiging van regenbuien zorgde voor extra spanning. 'De eerste bochten waren lastig omdat het nog vochtig was. Gelukkig is het gelukt om een goede tijd te rijden en het was leuk om te doen. Lewis (Hamilton, red.) reed snelste tijd en dat is ideaal voor het team.' Of zijn race morgen erop gericht zal zijn Hamilton te helpen? 'Ik start vooraan en rijd mijn eigen race. Ik wil winnen en zoveel mogelijk punten pakken. Dit is zoals we het wilden hebben', aldus de strijdbare Fin.

Met Max Verstappen naast zich en Charles Leclerc waant Bottas zich gewaarschuwd voor de race. 'Max (Verstappen, red.) start naast mij en Ferrari is heel het weekend al sterk bezig, dus het belooft een lastige race te worden. We hebben een goede auto en ik moet vooral op mezelf focussen en geen fouten maken.' De Mercedes lijkt onaantastbaar, ook in de longruns, maar met een alternatieve strategie kan het zomaar eens spannend gaan worden. 'Strategie speelt natuurlijk altijd een bepalende rol, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we een goed resultaat kunnen neerzetten. Als ik goed wegkom bij de start zal ik de klus klaren.'

'Inhalen wordt lastig, dat zagen we vorige race ook'

Hamilton reed de snelste tijd, waardoor hij het aantal coureurs wat hij morgen moet inhalen minimaliseert. De zevenvoudig wereldkampioen krijgt ook in Turkije veel steun van het publiek, wat hij ook zeer waardeert. 'Bedankt aan het publiek, het is geweldig om zo gesteund worden. Nu de grip is teruggekeerd, is het supertof om hier te rijden. Temperatuur in de banden krijgen was lastig en de natte plekken zorgden voor een grote uitdaging.' Uiteraard is de Brit tevreden met het resultaat en maakt hij zich klaar voor een inhaalrace. 'Inhalen wordt morgen lastig omdat iedereen op dezelfde band rijdt. Vorige race was bij Max (Verstappen, red.) te zien dat het lastig is om naar voren te rijden, maar misschien lukt het op het rechte stuk.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws