Hamilton heeft antwoord ook niet: 'Anders was ik één van de bestbetaalde ingenieurs' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft antwoord ook niet: 'Anders was ik één van de bestbetaalde ingenieurs'

Hamilton heeft antwoord ook niet: 'Anders was ik één van de bestbetaalde ingenieurs'

Lewis Hamilton weet zelf niet of Mercedes snel de problemen met de W14 kan oplossen. De Duitse renstal heeft nog steeds niet alle problemen weten op te lossen en daar lijkt vooral de zevenvoudig wereldkampioen veel last van te hebben. Toch verwacht Hamilton dat er snel verbetering aan zit te komen komen voor Mercedes, aangezien er ook al enkele upgrades in de pijplijn zitten.

Hamilton voelt zich nog altijd niet goed in de W14. Zo heeft de zevenvoudig wereldkampioen moeite met de zitpositie en heeft nog altijd niet de ideale set-up weten te vinden. Bovendien is de Mercedes-bolide over het algemeen niet goed genoeg om vooraan mee te doen en ook Hamilton heeft het antwoord niet. 'Als ik wist wat een snelle oplossing zou zijn dan zou ik één van de bestbetaalde ingenieurs van de paddock zijn', zegt hij bij Sky Sports. 'Uiteindelijk wil je als coureur altijd meer downforce, meer vermogen en minder drag.'

'Ik denk dat ik voor mezelf streef naar een auto die wat makkelijker te besturen is. Daar kijk ik naar met mijn afstelling, want nu is het nog een onvoorspelbare wagen', vervolgt de 103-voudig racewinnaar. Voor Mercedes zitten er al enkele updates in de pijplijn. Hamilton verwacht dan ook spoedig verbetering te zien in de resultaten van de Duitse renstal. 'Ik denk wel dat we de juiste weg in zijn geslagen. De motivatie binnen het team is goed en we komen er wel in de nabije toekomst.'

Heeft Hamilton een uitnodiging ontvangen van het Britse koningshuis? 

Aankomend weekend staat niet alleen de Grand Prix van Miami op het programma. Op zaterdag wordt ook de Britse koning officieel gekroond. Hamilton staat in Groot-Brittannië natuurlijk bekend als 'Sir Lewis Hamilton', dus is het niet onlogisch als de Mercedes-coureur een uitnodiging heeft gehad van het koningshuis. 'Ik heb echt geen idee. Ik heb mijn email in geen jaren meer bekeken. Het zou best mooi zijn als ik een uitnodiging heb gekregen, maar als het niet zo is dan is dat ook oké', aldus Hamilton.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws