Verstappen: 'In het slechtste geval word je tweede, in het beste geval eerste' Formule 1
Formule 1

Verstappen: 'In het slechtste geval word je tweede, in het beste geval eerste'

Verstappen: 'In het slechtste geval word je tweede, in het beste geval eerste'

Max Verstappen ziet in dat de titelstrijd voorlopig gaat tussen hemzelf en teamgenoot Sergio Pérez. De Mexicaan zegevierde in Azerbeidzjan waardoor hij zijn teamgenoot is genaderd tot op zes punten. Verstappen weet dat het met de dominantie van Red Bull Racing van cruciaal belang is om vooral geen grote fouten te maken tijdens de races. De coureur put dan ook vooral vertrouwen uit zijn eerdere titelgevechten van de afgelopen jaren.

Momenteel lijkt er geen maat te staan op het team van Red Bull. De Oostenrijkse renstal wist de eerste vier Grands Prix te winnen, waarbij Verstappen en Pérez allebei twee zeges op hun rekening namen. De titelstrijd lijkt nu vooral te gaan tussen beide Red Bull-rijders. 'Het helpt wel dat wij natuurlijk de dominante auto hebben', geeft Verstappen toe bij Sky Sports. 'In het slechtste geval finish je op de tweede plek en in het beste geval op P1. Het is dan ook lastiger om een groot gat te creëren.'

Verstappen: 'Met de auto die we hebben, mag je vooral geen fouten maken'

Verstappen kon tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan zijn teamgenoot simpelweg niet bijhouden. Pérez wist al eerder te winnen in Bakoe en heeft dus laten zien dat hij een ware straatvechter is. Voor Verstappen ligt het juist net iets anders. 'Je weet van Checo dat hij normaliter heel goed is in Bakoe. Voor mij persoonlijk is het juist net weer wat anders, want ik vind het helemaal niet zo leuk om daar te rijden. Soms past een baan gewoon niet bij je persoonlijke rijstijl.'

Verstappen ziet in zijn teamgenoot dan ook een geduchte tegenstander. 'Checo kent een geweldige start van dit seizoen en hij werkt zo hard als hij kan. Hij deed het geweldig in Bakoe en dat moet je erkennen, maar ik heb al eerder in deze situatie gezeten', doelt Verstappen op zijn eerdere titelgevechten. Als Pérez in Miami weet te winnen dan is dat nog geen ramp voor de tweevoudig wereldkampioen. 'In 2021 en ook vorig jaar moest ik een flinke inhaalslag maken. Met de auto die we hebben, mag je vooral geen grote fouten maken', aldus Verstappen.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws