Laat Mercedes Hamilton gaan bij 'megabod' Ferrari? 'Dan zou Wolff akkoord gaan' Opinie
Opinie

Laat Mercedes Hamilton gaan bij 'megabod' Ferrari? 'Dan zou Wolff akkoord gaan'

Laat Mercedes Hamilton gaan bij 'megabod' Ferrari? 'Dan zou Wolff akkoord gaan'

Mercedes zou Lewis Hamilton niet in de weg staan mocht de zevenvoudig wereldkampioen een aanbieding krijgen van Ferrari. Dat voorspelt Formule 1-journalist Peter Windsor in een video op zijn YouTube-kanaal. De voormalige teammanager van Ferrari en Williams kan een vertrek van Hamilton bij Mercedes simpelweg niet uitsluiten.

Hamilton heeft inmiddels twee seizoenen een auto die niet goed genoeg is om voor de titel te vechten. Om die reden zou de 38-jarige zijn heil elders kunnen zoeken en wel bij Ferrari. 'Stel dat Lewis geen race wint en George (Russell, red.) ook niet, dan zou hij naar Toto Wolff kunnen gaan en zeggen: Toto, ik heb je alles gegeven. Ik heb nu twee jaar een slechte auto. Ik heb een megabod van Ferrari en ik wil het accepteren. Ik denk dat Toto akkoord zou gaan', aldus Windsor.

De journalist verwacht niet dat Wolff voor een overstap van Hamilton naar Ferrari zou liggen. 'Lewis zou dan waarschijnlijk zeggen dat hij er dan maar helemaal mee stopt. Hij zou een Nigel Mansell doen, mocht het daadwerkelijk zo ver komen. De kans bestaat dat dat niet gebeurt, want omdat ik denk dat hij een Grand Prix of twee, zo niet meer wint. En ik denk dat Mercedes een betere auto krijgt.'

Wolff moet beeld van 2024 schetsen voor Hamilton

Windsor kan dus niet uitsluiten dat Hamilton vertrekt, maar rekent er niet op. 'Toto zal erg goed zijn in het schetsen van een beeld in het hoofd van Lewis van hoe het zou kunnen zijn in 2024, van de racewinnende auto die ze in 2024 zullen hebben. Zo ver komt het dus niet, maar gebeurt dat wel, dan zullen contracten niet zo belangrijk zijn. Ik kan me niet voorstellen dat Toto denkt dat hij Hamilton aan zich kan binden. George kan vastgelegd worden, Mick Schumacher ook, maar Lewis in die zin niet.'

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws