Pérez blij dat Red Bull hem laat racen met Verstappen: 'Krijg net zoveel kansen als Max' Formule 1
Formule 1

Pérez blij dat Red Bull hem laat racen met Verstappen: 'Krijg net zoveel kansen als Max'

Pérez blij dat Red Bull hem laat racen met Verstappen: 'Krijg net zoveel kansen als Max'

Sergio Pérez geeft aan dat hij dezelfde kansen krijgt bij Red Bull Racing als Max Verstappen. De Nederlander lijkt nog altijd de favoriet te zijn van Christian Horner en Helmut Marko, maar zo ervaart Pérez het niet. De Red Bull-coureur heeft juist gemerkt dat beide rijders in de afgelopen races met elkaar mochten vechten. In Miami zal dit vanwege de voorsprong van Red Bull qua race pace waarschijnlijk opnieuw zo zijn, al verwacht de man uit Guadalajara vooral een spannende zaterdag.

Red Bull heeft voorlopig nog geen teamorders gebruikt in het gevecht tussen Verstappen en Pérez. De Mexicaan heeft ook niet het gevoel dat dit nu nodig is of dat dit eraan zit te komen. 'Ik heb altijd al het gevoel gehad dat we gelijk worden behandeld', zegt Pérez tegenover Sky Sports. 'Ik heb net zoveel kansen gehad als Max, zeker nu we allebei vechten voor de titel. Het team laat ons ook racen. Dat kon je ook zien in Jeddah en in Bakoe. We hebben zo vaak de muur geraakt in Bakoe en dat laat zien hoe we pushen.'

Pérez: 'Voorlopig een hele fijne voorsprong tijdens de race'

De titelstrijd lijkt momenteel ook alleen te gaan tussen de beide coureurs van Red Bull. Het is echter pas tijdens de races dat de RB19 pas echt tot leven komt. 'Vanaf het begin van het seizoen hebben we gezien dat de marges heel klein zijn in de kwalificatie. We werden vorige week verslagen door Ferrari', doelt Pérez op de polepositions voor Charles Leclerc. 'Op zondag moeten we het laten zien en voorlopig hebben we een hele fijne voorsprong tijdens de race.'

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië ging het helemaal mis voor Pérez. De voorbanden van zijn auto sloegen op slot, waardoor de coureur rechtdoor de grindbak in schoot. 'Wat er in Melbourne gebeurde, was een combinatie van factoren die misgingen. Dat mag niet meer gebeuren. Ik denk dat ik dat weekend niet meer in mijn hoofd moet laten spoken. Ik moet me focussen op Miami en de uitdagingen die voor me liggen', aldus Pérez.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws