Hamilton is Bonnington dankbaar: 'Één van de weinigen die mij kan uitstaan' Formule 1
Formule 1

Hamilton is Bonnington dankbaar: 'Één van de weinigen die mij kan uitstaan'

Hamilton is Bonnington dankbaar: 'Één van de weinigen die mij kan uitstaan'

Lewis Hamilton is blij dat de term 'Hammer Time' zijn terugkeer maakte tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Peter Bonnington, de race-ingenieur van Hamilton, heeft de term in het leven geroepen gedurende de lange samenwerking met zijn coureur. Als de zevenvoudig wereldkampioen het woord te horen krijgt dan weet hij dat hij extra moet pushen. Hamilton is dan ook blij dat de samenwerking met de race-ingenieur al veel succes heeft opgeleverd.

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten had Hamilton voor de eerste keer echt een serieuze kans op een overwinning. Max Verstappen kende een dramatische pitstop waardoor de Red Bull Racing-coureur veel tijd moest goedmaken. De race-ingenieur van Hamilton wist dat zijn coureur wat extra's moest vinden om Verstappen achter zich te houden. Vandaar dat de Brit 'Hammer Time' te horen kreeg. 'Ik denk dat ik dat niet heb gehoord sinds vorig jaar', wordt de Mercedes-rijder geciteerd door Motorsport-Total.

Dit bericht werd in het leven geroepen door Bonnington. Daar was Hamilton het in eerste instantie niet helemaal mee eens. 'Als ik het bericht krijg dan is het voor mij tijd om te pushen. Dat frustreerde me vroeger wel een beetje en ik dacht altijd: man, ik push al zo hard als ik kan. Toen vertelde ik hem gewoon dat hij het woord 'Hammer Time' moest gebruiken om duidelijk te maken dat het echt alles of niets was.' Sindsdien is het bericht dus ook een handelsmerk in de communicatie tussen het duo.

Hamilton: 'Ik houd ervan om met Bono samen te werken'

Hamilton en Bonnington werken al samen sinds 2013, toen de zevenvoudig wereldkampioen de overstap maakte naar het team van Mercedes. De coureur won samen met zijn race-ingenieur zes wereldtitels bij de Duitse renstal. 'Hij is een significant onderdeel van mijn succes. We hebben een ongelooflijke reis gehad samen en we hebben elkaar gesteund in de goede en slechte tijden. Ik houd ervan om met Bono te werken. Hij is als een broer voor mij. Hij is zelfs één van de weinige mensen die me kan uitstaan', aldus Hamilton.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws