Leclerc merkt groot verschil op tussen Verstappen en Hamilton: 'Met Max ben ik opgegroeid' Formule 1
Formule 1

Leclerc merkt groot verschil op tussen Verstappen en Hamilton: 'Met Max ben ik opgegroeid'

Leclerc merkt groot verschil op tussen Verstappen en Hamilton: 'Met Max ben ik opgegroeid'

Charles Leclerc merkt dat er een groot verschil is tussen de concurrenten waartegen hij racet. De coureur van Ferrari heeft dit jaar vaker kunnen vechten tegen de rijders van Red Bull Racing en Mercedes. Hierbij zijn Max Verstappen en Lewis Hamilton twee wereldkampioenen en Leclerc probeert de twee coureurs op dezelfde manier te benaderen, ondanks dat de rijstijlen en de status van de coureurs van elkaar afwijken.

Leclerc kwam Verstappen en Hamilton dit seizoen meerdere malen tegen op de baan. De Monegask ziet veel verschil tussen beide rijders. 'Lewis is anders voor mij, hij heeft veel ervaring en was al een gevestigde Formule 1-coureur toen ik nog een kind was', zegt Leclerc tegen de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'Met Max ben ik samen opgegroeid en we hebben al vaak tegenover elkaar gestaan in de karting. Ik vergelijk mezelf graag met hen op de baan, ik ken Max goed, en als ik met Lewis duelleerde, merkte ik altijd zijn ervaring, hij weet wat hij doet.'

Ondanks dat de twee titelrivalen van 2021 een andere status hebben in de sport, benadert Leclerc de zevenvoudig wereldkampioen niet anders. 'Ja, hij is een tegenstander. Ik heb veel respect voor alles wat hij heeft bereikt en voor wat hij voor de sport heeft gedaan, maar als we op de baan zijn, zie ik hem als ieder ander. Hij is een tegenstander die je probeert te verslaan.' De Ferrari-coureur moet in de laatste twee raceweekenden nog steeds voor Hamilton zien te eindigen, aangezien de Italiaanse renstal nog steeds in gevecht is voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.

De vriendschap tussen Leclerc en Gasly

Leclerc heeft respect voor de kampioenen van Red Bull en Mercedes, maar tot een volwaardige vriendschap is het niet gekomen. De meervoudig racewinnaar heeft wel een hechte vriendschappelijke band met een andere coureur uit de paddock, iets wat niet vaak voor komt. 'Het is zeldzaam, maar het is mogelijk. De enige echt vriendschappelijke relatie die ik in de paddock heb is met Pierre (Gasly, red.), we kennen elkaar al vele jaren en hebben veel ervaringen gedeeld. Dat heeft ons erg verbonden', aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws