Hamilton is zeer ambitieus na goede zaterdag: 'Ga alles doen om te winnen' Formule 1
Formule 1

Hamilton is zeer ambitieus na goede zaterdag: 'Ga alles doen om te winnen'

Hamilton is zeer ambitieus na goede zaterdag: 'Ga alles doen om te winnen'

Lewis Hamilton kende een moeizame start van het seizoen, maar wist in Spanje voor het eerst in de top drie te kwalificeren. De Brit lijkt een stuk optimistischer nu de upgrades op de W15 echt lijken te werken. ‘We hijgen nu in de nekken van de leiders’, zegt Hamilton tegen F1TV.

De zevenvoudig wereldkampioen oogt opgewekter dan andere weekenden. ‘Het voelt geweldig. Het is fantastisch voor ons om een derde en vierde plek te halen in de kwalificatie’, complimenteert hij ook subtiel zijn teamgenoot George Russell, die in Canada nog op poleposition stond. ‘We doen nu eindelijk echt mee. We hijgen nu eindelijk in de nekken van de leiders’, ziet de man uit Stevenage. ‘De ronde was niet perfect, de auto deed een beetje moeilijk. Er hadden nog wel een paar tienden in gezeten waarschijnlijk’, voegt hij er nog aan toe.

Mercedes heeft op veel gebieden vooruitgang geboekt

Dit resultaat stemt Hamilton positief. ‘We komen vooruit. De auto boekt vooruitgang dankzij de updates’, geeft de nummer drie van vorig jaar aan. ‘We hebben nog wel wat werk te doen om het gat te dichten en sneller te worden dan die gasten vooraan’, moet hij echter ook eerlijk toegeven. ‘Hopelijk gaat het morgen in de race beter’, spreekt hij zijn hoop voor de zondag uit.

Hamilton wordt gevraagd naar welke dingen eerder dit seizoen voor problemen zorgen maar nu verbeterd zijn en komt met een waslijst aan verschillende aspecten van de bolide. ‘Zo veel dingen. Banden, drag, downforce van de vloer, het stuiteren, de rijkwaliteit’, somt hij op. ‘Ook de balans tussen de snelle en langzame bochten. Heel veel dingen’, geeft de meervoudig wereldkampioen aan. ‘We hebben overal aan gewerkt en we boeken echt vooruitgang’, ziet hij.

Hamilton houdt zege in het vizier

Ook bij Viaplay zat Hamilton vol positieve woorden. ‘Het was over het algemeen gewoon beter. Het was de beste zaterdag tot nu toe’, is hij van mening. ‘We hadden iets dichterbij kunnen zitten, misschien binnen een tiende. Maar het gaat de goede kant op’, vertelt de Brit. Hoewel Hamilton weet dat het een flinke klus wordt, acht hij zichzelf niet volledig kansloos voor de overwinning. ‘Ik ga alles doen om te winnen, maar om dat te doen heb je wel extra pace nodig’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws