Russell blijft ondanks P1 van teamgenoot realistisch: 'Verstappen zit er bovenop' Formule 1
Formule 1

Russell blijft ondanks P1 van teamgenoot realistisch: 'Verstappen zit er bovenop'

Russell blijft ondanks P1 van teamgenoot realistisch: 'Verstappen zit er bovenop'

George Russell wist in de tweede vrije training niet verder te komen dan een achtste plaats, maar toch zit de Mercedes-coureur vol goede moed. De Brit wist in Canada poleposition te pakken en eindigde in de Grand Prix op de derde plaats, waardoor hij nu de smaak te pakken lijkt te hebben. 'Ik voel me goed’, lacht hij voor de camera van Formula1.com.

De coureur van Mercedes lijkt niet uit het veld geslagen te zijn na de achtste plaats in de tweede vrije training. ‘Ik voel me heel goed, de auto presteert goed op dit circuit’, vertelt hij. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton wist P1 te bemachtigen en dat geeft Russell ook hoop. ‘Lewis stond bovenaan na de tweede vrije training, dat was geweldig om te zien’, benadrukt de Brit. ‘We zijn sterk op de mediumband’, vervolgt hij.

Snelste tijd Hamilton is een goed teken

De man van Mercedes ziet de snelle tijd van zijn teamgenoot als een positief teken. ‘Tijdens de longruns in de eerste vrije training hoorden we bij de snelsten van het veld. Het is pas vrijdag, maar het is een tijdje geleden dat we consistent goed presteerden’, geeft Russell aan. ‘Vanochtend waren we met de longruns erg snel, maar de kwalificatiepace viel tegen. Deze middag was de kwalificatiepace beter’, zegt de Brit, waarmee hij suggereert dat de auto qua pace niet heel constant is tussen de sessies.

‘Ik voel me goed’, herhaalt Russell. ‘Dit is wat we al een lange tijd najagen. We willen niet te hard van stapel lopen’, zwakt hij zijn enthousiasme meteen af. ‘Lewis zette een hele goede ronde neer in de tweede vrije training, maar we weten dat de Red Bulls in de kwalificatie nog wat sneller zijn’, blijft de 26-jarige Brit realistisch. ‘Max zit er bovenop. McLaren is ook snel, Carlos was snel’, somt hij zijn rivalen op. ‘We verwachten een mooie strijd’, sluit Russell af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws