Hamilton kijkt terneergeslagen naar Red Bull: 'Nog nooit zo'n snelle auto gezien' Formule 1
Formule 1

Hamilton kijkt terneergeslagen naar Red Bull: 'Nog nooit zo'n snelle auto gezien'

Hamilton kijkt terneergeslagen naar Red Bull: 'Nog nooit zo'n snelle auto gezien'

Lewis Hamilton is van mening dat de auto van Red Bull Racing dominanter is dan dat de auto van Mercedes was in de gloriedagen van de Duitse renstal. Daardoor besloot de Mercedes-coureur ook niet te verdedigen toen Max Verstappen bezig was met inhalen. Tegelijkertijd kijkt Hamilton ook naar de afstelling van zijn eigen auto. De coureur voelt zich nog altijd niet comfortabel in zijn bolide en gedurende het weekend was de afstelling ook niet in orde.

Het gat tussen Mercedes en Red Bull blijft dan ook nog groot. 'Ik weet niet of het aan mij is om te zeggen, maar ik heb nog nooit zo'n snelle auto gezien', zegt Hamilton bij ESPN. 'Toen wij snel waren, waren we niet zo snel.' De zevenvoudig wereldkampioen werd in Jeddah voorbijgestoken door Verstappen. 'Ik weet niet waarom of hoe, maar hij kwam met serieuze snelheid aan me voorbij. Ik heb zelfs geen moeite gedaan om hem tegen te houden omdat er een enorm snelheidsverschil was.'

Hamilton: 'Had geen vertrouwen in de auto tijdens de race'

Naast het gat naar Red Bull had Hamilton hoe dan ook al een lastige race. Het feit dat de snelheid er niet inzat, had te maken met de keuzes die de coureur had gemaakt op de zaterdag. 'Ik had de auto verkeerd afgesteld voor de kwalificatie, en de afstelling was ook niet goed in de race. Ik had veel last van onderstuur in de eerste stint', wordt hij geciteerd door Motorsport-Total. Het werd voor Hamilton op de mediums wel wat beter, maar eigenlijk had hij over moeten schakelen naar de afstelling van teamgenoot Russell. 'Dat had ook maar een vijftig procent kans op slagen.'

Gedurende het weekend gaf Hamilton ook al aan dat hij zich niet comfortabel voelt in de W14. 'Ik had ook geen vertrouwen in de auto tijdens de race, maar ik probeerde er zo goed mogelijk mee om te gaan. Tijdens de race is het in ieder geval veel makkelijker te controleren en ook voorspelbaarder.' De omstandigheden waren ook nog eens ongunstig voor de Brit. De safetycar gooide roet in het eten van de coureur die op hards was gestart. 'Ik moest wel naar binnen, maar het was echt een lange tweede stint', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws