Hamilton krijgt te horen dat hij poleposition verliest: 'Verdomme, dus hij krijgt pole?' Formule 1
Formule 1

Hamilton krijgt te horen dat hij poleposition verliest: 'Verdomme, dus hij krijgt pole?'

Hamilton krijgt te horen dat hij poleposition verliest: 'Verdomme, dus hij krijgt pole?'

Een opmerkelijk moment tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije: Lewis Hamilton krijgt te horen dat hij de Pirelli-band niet mee naar huis mag nemen, Valtteri Bottas krijgt hem in zijn schoot geworpen. Doordat Hamilton een gridstraf heeft van tien plekken, heeft Bottas officieel gezien poleposition achter zijn naam, ook al kwam hij niet als eerste over de streep.

'Ik word nog steeds opgenomen als pole, toch?', vraagt Hamilton zich hardop af op de persconferentie. Het antwoord daarop is nee. 'Nee? Ah, verdomme.' Daarmee gaat de pole dus door naar zijn teamgenoot Bottas. 'Krijg ik pole?', vraagt Bottas, waarop Hamilton zegt: 'Dus hij krijgt pole?' Ook Max Verstappen kwam zich er even mee bemoeiden: 'Dat snap ik gewoon niet!'

'Dus je moet de band aan mij geven'

Er ontstond veel tumult tijdens de persconferentie over dit onderwerp. 'Dus je moet de band aan mij geven', stelt Bottas in de richting van Hamilton. 'Je mag de band hebben. Ik weet niet waar ze heen gaan', reageert Hamilton. Ook de Nederlander blijft zich mengen in de discussie: 'Lewis heeft een paar reserve', aldus Verstappen. Bij de coureurs heerst er vooral onbegrip.

'Ik denk niet dat het eerlijk is', laat Bottas weten. Maar Hamilton lijkt er niet zoveel om te geven: 'Nee, het is in orde.' En dus neemt Bottas de band aan: 'Ook al was het mijn beste pole', zegt hij, terwijl Verstappen er weer tussendoor komt: 'Lewis gaat zijn eigen bandenfabriek beginnen.' Volgens de top drie coureurs moet er wel nog eens gekeken worden naar de regel over poleposition.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws