Hamilton meteen na Baku naar de fabriek voor 'goede gesprekken' met Mercedes Formule 1
Formule 1

Hamilton meteen na Baku naar de fabriek voor 'goede gesprekken' met Mercedes

Hamilton meteen na Baku naar de fabriek voor 'goede gesprekken' met Mercedes

Lewis Hamilton vond de Grand Prix van Azerbeidzjan bijna ondraaglijk. De Mercedes-coureur hield zijn rug vast toen hij zich meldde bij de cameraploeg van Sky Sports F1. De Engelsman stuiterde anderhalf uur lang over het circuit en dat heef hem fysiek pijn gedaan. Hij zegt dat hij een hartig woordje gaat spreken met Mercedes, want dit moet opgelost worden.

'Aan het einde van de race bid je gewoon dat het over is', zo steekt de zevenvoudig wereldkampioen van wal na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Op het stratencircuit van Baku was de Mercedes W13 een van de auto's die verreweg het meeste last had van porpoising. Daar was Hamilton totaal niet blij mee, en ook collega George Russell baalde ervan.

Desalniettemin begrijpt Hamilton dat hij niet mag klagen. De W13 heeft de snelheid momenteel niet om voor overwinningen te vechten. Dat hij uiteindelijk op de vierde plek geëindigd is, ziet hij dan ook zeker als een verdienstelijke prestatie van zijn renstal. 'Derde en vierde is hier echter een geweldig resultaat, het team heeft strategisch uitstekend werk verricht.'

Hamilton hekelt porpoising

Hamilton zat er na afloop van de race doorheen. Dit was te zien aan zijn lichaamstaal. 'Wanneer we het stuiteren wegwerken, zitten we erbij. Dit kost ons gewoon minstens een seconde per rondje', suggereert hij balend. Elke keer dat de auto het asfalt raakt, vertraagt de auto wat, terwijl de coureurs ook minder vertrouwen in het materiaal hebben.

'Ik ga morgen naar de fabriek, daar gaan we een paar goede gesprekken voeren en we moeten gewoon hard door blijven werken', benadrukt hij. Hamilton doet dit jaar ook veel simulatorwerk - wat hij in zijn kampioenschapswinnende jaren eigenlijk zelden deed - om ervoor te zorgen dat Mercedes de juiste richting op gaat met het materiaal. Hij reist dus niet meteen af naar Montreal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws