Hamilton ondervindt serieuze klachten in Baku: 'Mijn rug was helemaal kapot' Formule 1
Formule 1

Hamilton ondervindt serieuze klachten in Baku: 'Mijn rug was helemaal kapot'

Hamilton ondervindt serieuze klachten in Baku: 'Mijn rug was helemaal kapot'

Lewis Hamilton ervaart serieuze rugklachten na twee dagen racen in Azerbeidzjan. Baku City Circuit kent een enorm lang recht stuk en porpoising is daardoor dit weekend heftiger dan gedurende enkele eerdere raceweekenden. Ook meent hij dat een deel van het snelheidsgebrek van Mercedes in Azerbeidzjan te wijten is aan het fenomeen.

'We stuiterden zó veel aan het einde van het rechte stuk dat ik mijn longrun niet eens af kon maken', klaagt Hamilton na afloop van de zaterdag volgens Motorsport.com. 'Mijn rug was helemaal kapot.' Onder meer George Russell en Esteban Ocon lieten eerder al weten fysieke klachten overgehouden te hebben aan de eerste dagen in Baku.

'Godzijdank heb ik Angela (Cullen, red.). Die behandelt mij elke avond en geeft mij acupunctuur. Ik werd vanochtend alsnog wakker met flink wat pijn', vervolgt de zevenvoudig wereldkampioen. Zelfs uitgebreide behandelingen zijn niet voldoende om de pijn te bestrijden die het hardnekkige stuiteren met zich meebrengt.

Mercedes met veel downforce

Om porpoising tegen te gaan, heeft Mercedes besloten om zich te richten op een afstelling met veel downforce. 'Nu is het op het rechte stuk niet zo erg, maar door die bochten wel weer', benadrukt de Engelsman. 'Je bent gewoon continu bezig met die auto uit de muur te houden. Met veel brandstof hoop ik dat het minder is, maar we zijn op het rechte stuk erg traag.'

'Een deel van het gebrek aan snelheid komt vanwege het stuiteren, want elke keer dat je de grond raakt, vertraag je. Ik zie echter dat hier andere teams zijn met achtervleugels die in Monza gebruikt worden, dus we hebben veel werk te verrichten', concludeert hij. Wanneer ze naar het krachtsintensieve, Italiaanse asfalt gaan, maken ze met de huidige auto geen schijn van kans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws