Hamilton niet blij met W13: 'Veel wat ik volgend jaar niet meer op auto wil' Formule 1
Formule 1

Hamilton niet blij met W13: 'Veel wat ik volgend jaar niet meer op auto wil'

Hamilton niet blij met W13: 'Veel wat ik volgend jaar niet meer op auto wil'

Voor Lewis Hamilton is het niet het jaar waarop hij gehoopt zal hebben. Na vorig jaar op controversiële wijze de titel uit zijn handen te hebben zien glippen, is zijn achtste wereldtitel dit jaar verder weg dan ooit, nu de bolide van Mercedes maar niet weet te performen. Volgens de Brit is het dan ook zaak goed te begrijpen wat er mis is, en dan pas een nieuwe auto te bouwen. Eentje waarop veel niet meer terugkomt.

Hamilton geeft tegenover RaceFans aan dat bij hem de gedachte om dit seizoen op te geven nog niet is opgekomen. 'Daar heb ik echt niet over nagedacht. Ik denk dat we eerst moeten uitzoeken wat er mis is met deze auto voordat we een andere auto kunnen maken. Als we zomaar een andere auto zouden gaan maken, zouden we het makkelijk fout kunnen doen', zo waakt hij voor een nieuw probleem.

Het is dan ook belangrijk dat het team eerst weet waar het mis is gegaan bij de huidige bolide, voordat het verder kijkt naar de ontwikkeling richting volgend jaar. 'Dus ik denk dat het erom gaat dat we deze auto volledig onder de knie krijgen, wat we nog steeds niet hebben gedaan, en ons dan een richtlijn geven voor waar we heen willen.'

Hamilton wil veel niet meer op auto volgend jaar

Dat er een hoop mis is aan de huidige auto van de Brit moge duidelijk zijn. Wanneer er gekeken wordt naar volgend jaar moeten er in zijn ogen dan ook een hoop dingen van de auto verdwijnen. Zijn wensenlijstje heeft hij al doorgegeven. 'Er zijn zeker een heleboel dingen die ik niet van deze auto in de auto van volgend jaar zou willen, dus die heb ik er al in gezet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws