Wolff niet blij met langzame Mercedes-auto: 'Voor ons is dit niet acceptabel' Formule 1
Formule 1

Wolff niet blij met langzame Mercedes-auto: 'Voor ons is dit niet acceptabel'

Wolff niet blij met langzame Mercedes-auto: 'Voor ons is dit niet acceptabel'

Toto Wolff stond na de Grand Prix van Monaco met een lang gezicht de pers te woord. De teambaas van Mercedes zegt dat Mercedes niet is waar ze zou willen zijn.

Wolff is na een frustrerende start van het seizoen niet tevreden met de snelheid van auto. De teambaas noemt de achterstand op Ferrari en Red Bull Racing zelfs onacceptabel: 'Als je het optimistisch bekijkt, is het vijf tienden. Als je het pessimistisch bekijkt, is het meer dan acht tienden. En dat is duidelijk voor ons allemaal bij Mercedes niet acceptabel', aldus Wolff tegenover Motorsport.

Mercedes boekt progressie

Mercedes had de afgelopen weken vraagtekens gezet bij haar zero-pod concept, maar de vorm die het liet zien tijdens de GP van Spanje lijkt een einde te hebben gemaakt aan de discussie over de kwestie voor de nabije toekomst.

Wolff zei dat de focus nu ligt op het volledig benutten van het potentieel dat de auto heeft, maar denkt dat er een punt komt waarop het misschien gedurfdere keuzes moet maken voor 2023 als de zaken niet verbeteren.

De teambaas ziet dat zijn team progressie boekt en zegt met elke afgelegde kilometer te leren van de auto. 'Ik denk dat we op dit moment op elk circuit leren. Letterlijk elke kilometer die we afleggen is een belangrijke les over hoe we de auto kunnen verbeteren, om eerlijk te zijn. Maar we moeten gewoon uit het niemandsland zien te komen waarin we ons op dit moment bevinden', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws