Hamilton onder de indruk: 'Laat zien hoe goed de Red Bull is als PĆ©rez me kan bijhouden' Formule 1
Formule 1

Hamilton onder de indruk: 'Laat zien hoe goed de Red Bull is als PĆ©rez me kan bijhouden'

Hamilton onder de indruk: 'Laat zien hoe goed de Red Bull is als PĆ©rez me kan bijhouden'

Lewis Hamilton is onder de indruk van de auto van Red Bull Racing. De Mercedes-coureur werd tweede tijdens de Grand Prix van Mexico, maar het scheelde weinig of Sergio PĆ©rez had de Engelsman ingehaald. Na afloop van de wedstrijd reageerde Hamilton, die met de tweede plek zeven punten verlies lijst ten opzichte van Max Verstappen.

Het was namelijk de Nederlander die wist te winnen in Mexico-Stad. Hamilton kwam de hele race niet in de buurt van de 24-jarige: 'Mijn felicitaties naar Max, hun auto was gewoon sneller', vertelt de 36-jarige na afloop van de Grand Prix. Mercedes had simpelweg geen antwoord op het racetempo van Red Bull, stelt hij: 'We konden er niks tegen doen.'

Hamilton heeft naar eigen zeggen zijn best gedaan, maar meer dan de tweede plek zat er niet in: 'Ik heb vandaag Ć©cht ales gegeven. Ik had een goed gevecht met PĆ©rez en het was erg close, dus ik ben blij om alsnog tweede te worden hier.' Het scheelde ongeveer een seconde op de streep met de Mexicaan, die voor het eerst een podium pakt tijdens zijn thuisrace.

Hamilton onder de indruk van PĆ©rez

Dat de RB16B van PĆ©rez constant zo dicht op de W12 van Hamilton kon blijven, verbaast de zevenvoudig wereldkampioen enigszins: 'De druk die ik vandaag heb gevoeld, heb ik niet vaak gehad in het verleden. Het was niet makkelijk om dit vol te houden. Het laat zien hoe goed hun auto is als PĆ©rez mij al kan bijhouden. Maar, hij deed het top en hij bleef maar gaan. Ik heb het naar mijn zin gehad', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws