Marko genoot van oppermachtige Verstappen: 'Het was net geen cruisen' Formule 1
Formule 1

Marko genoot van oppermachtige Verstappen: 'Het was net geen cruisen'

Marko genoot van oppermachtige Verstappen: 'Het was net geen cruisen'

Helmut Marko is erg blij met de winst van Max Verstappen in Mexico, vooral omdat het de Nederlander een stapje dichterbij de wereldtitel brengt. Marko is blij dat Verstappen de leiding pakte in de eerste ronde, want dit maakte volgens hem het verschil tussen een 'vechtrace' en een race waarin Verstappen de boel kon controleren.

'Om heel eerlijk te zijn, leek het er niet echt op dat we zo goed zouden zijn in de race', zegt Marko in gesprek met Ziggo Sport, waarmee de Oostenrijker doelt op de in het water gevallen kwalificatie. 'Toch kwam het onze kant op, maar dat kwam ook omdat Max het geweldig deed in de eerste bocht. Daarna was hij voortreffelijk in de race en konden we de race naar ons toe trekken. Eigenlijk hadden we uiteindelijk alles onder controle. Het was net geen cruisen.'

Ook ziet Marko dat Sergio Perez steeds beter gaat presteren in de RB16B. De race in Mexico was een nieuw bewijsstuk van de beter wordende Perez, al greep de coureur in zijn thuisrace net naast P2. 'Checo deed het fantastisch. Hij had eigenlijk nog één ronde nodig om Hamilton in te halen, want diens achterbanden waren er helemaal aan', analyseert de adviseur van Red Bull Racing.

Marko blij met strategie Red Bull

Uiteindelijk koos Red Bull voor de beste strategie, bij zowel Verstappen als Perez, zo ziet ook Marko. 'Er was veel stress bij alle teams omtrent de bandendegradatie, maar bij ons viel het mee. Je hoorde heel veel nerveuze stemmen over de boordradio's bij andere teams, maar bij ons ging het uiteindelijk perfect.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws