Wolff: 'Russell brak zijn stuur en we hebben totaal geen grip' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Russell brak zijn stuur en we hebben totaal geen grip'

Wolff: 'Russell brak zijn stuur en we hebben totaal geen grip'

Toto Wolff zat na de eerste vrije training bij Sky Sports en sprak over een desastreuze trainingssessie voor zijn team. De teambaas van Mercedes zegt dat alleen Ferrari haar zaken onder controle heeft maar dat de rest van de teams het moeilijk hebben op de natte baan in Imola.

Wolff ziet een groot voordeel voor Ferrari in de eerste vrije training in Imola, de Mercedes-chef zegt dat alleen Ferarri temperatuur in haar banden krijgt: 'Ferrari heeft temperatuur in de banden weten te krijgen maar de rest van het veld heeft het heel moeilijk. Over de natte omstandigheden op de baan zegt Wolff dat zijn coureurs totaal geen grip hebben: 'Hamilton en Russell klaagden over de boordradio dat ze totaal geen grip hebben.'

Gebroken stuur bij Russell

De porpoising-problemen zijn nog altijd aanwezig bij Mercedes, de auto stuitert nog altijd heel intens op het rechte stuk. Het probleem werd zelfs zo groot dat Russell zijn stuur afbrak door het stuiteren: 'We hebben te veel last van porpoising, het heeft zelfs het stuur van Russell gebroken.' Ook de Ferrari stuitert over de baan maar volgens Wolff vormt het geen probleem voor de balans van de auto van het Italiaanse team: 'Het porpoising bij de Ferrari is heel anders dan bij Mercedes, zij hebben er geen last van bij het remmen en wij wel.'

Volgens Wolff heeft Mercedes nog veel werk te doen om het Red Bull en Ferrari lastig te maken. Het Duitse team zal zich volgens Wolff vooral moeten focussen om meer uit de auto te halen: 'We moeten meer uit de auto halen en voorlopig kunnen we dat nog niet. We hebben verschillende set-ups geprobeerd maar liggen nog ver achter.' De sleutel voor dit raceweekend ligt volgens de teambaas bij de temperatuur in de banden: 'We moeten zorgen dat we hitte in de banden krijgen want anders hebben we totaal geen grip', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws