Norris euforisch met P3: 'Het komt op een natte baan aan op de coureur' Formule 1
Formule 1

Norris euforisch met P3: 'Het komt op een natte baan aan op de coureur'

Norris euforisch met P3: 'Het komt op een natte baan aan op de coureur'

Lando Norris kende een sterke kwalificatie op het natte circuit van Imola. De Brit reed zijn McLaren op overtuigende wijze naar P3 en behaalt daarmee zijn beste kwalificatieresultaat van het seizoen. Volgens Norris had McLaren zelfs hoger kunnen staan als hij in zijn laatste ronde niet was gecrasht.

Op een drijfnat circuit vanaf Q2 in Imola was het een rommelige kwalificatie. In Q3 gingen negen coureurs met intermediates de strijd voor poleposition aan. De regen zette niet echt door, maar de baan was nog steeds heel erg vochtig. Zo waren er veel glijpartijen van diverse coureurs en werd de rode vlag gezwaaid door een slip van Magnussen. Dit had grote gevolgen voor de sessie. Verstappen, Norris en Leclerc hadden allen hun snelle ronde al staan en verschillende coureurs nog niet.

Het gaf dus het voordeel aan Norris, die met drie minuten op de klok in Q3 derde stond. De Brit zegt dat hij zelfs een poging had kunnen doen voor P2 maar in zijn laatste ronde spinde Norris van de baan. De rode vlag werd wederom gezwaaid en de kwalificatie kwam hiermee ten einde met Norris sterk op de derde plek.

'Ik had op P2 kunnen eindigen'

Na de kwalificatie kon de Brit zijn geluk niet op voor de camera bij Sky Sports: 'Ik ben heel blij met P3, het is voor ons heel verassend om hier te staan. Ik denk zelfs dat we het beter hadden kunnen doen. Ik had nog geen ronde met een volle batterij en vol vermogen willen rijden want dan had ik misschien P2 gestaan. We hebben kleine updates op de auto die goed lijken te werken maar we zijn nog lang niet op het niveau van Ferrari en Red Bull.

Ondanks dat McLaren niet het pakket heeft om Ferrari en Red Bull aan te vallen denkt Norris wel te weten waarom hij zich als derde kwalificeerde: 'Op een natte baan komen we veel beter mee met deze auto en dat is voornamelijk omdat het dan aankomt op de coureur.' Over de crash in de laatste ronde zei Norris: 'Ik pushte te veel in mijn laatste ronde en stond er ineens naast. Ik reed een stuk over de witte lijn en verloor bij het uitkomen van de bocht mijn auto. Gelukkig heeft het incident geen gevolgen voor mijn startplek en gaan we morgen vol de strijd aan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws