Hamilton optimistisch na eerste kennismaking: 'Duidelijk vooruitgang geboekt' Formule 1
Formule 1

Hamilton optimistisch na eerste kennismaking: 'Duidelijk vooruitgang geboekt'

Hamilton optimistisch na eerste kennismaking: 'Duidelijk vooruitgang geboekt'

Lewis Hamilton kijkt tevreden terug op zijn eerste dag achter het stuur van de nieuwe Mercedes. De Brit gaat zijn twaalfde seizoen voor dezelfde werkgever in, en sloot de dag af met de derde tijd. Voor Hamilton reden tot optimisme, zeker nu hij over een auto beschikt waar hij zich beter in thuisvoelt dan in de auto van 2023.

De 143 ronden van Max Verstappen op de openingsdag haalde Hamilton niet, maar met 123 ronden was de 39-jarige coureur toch veel terug te vinden op het asfalt. Sergio Pérez reed met 129 ronden de meeste meters, terwijl Ferrari (138), Stake (135) Visa Cash App RB (128), Aston Martin (127), en Haas (124) ook meer ronden reden, weliswaar met een coureurswissel tijdens de lunchbreak.

Hamilton spreekt over duidelijke stap vooruit

'Het was een productieve dag', vond Hamilton na afloop van zijn eerste serieuze kennismaking met de nieuwe auto. 'We hebben heel veel informatie vergaard over de W15, zowel in racesimulaties als over één ronde. We hebben duidelijk vooruitgang geboekt met de auto van dit jaar, en het is veel fijner om deze auto te besturen', luidt het oordeel op de website van Mercedes.

'Ik wil dan ook alle werknemers in Brackley en Brixworth enorm bedanken voor het harde werk dat ze hebben geleverd in het afgelopen jaar. Ik ben heel dankbaar voor hun harde werk', aldus de coureur die voor aanvang van het seizoen een contract bij de concurrent tekende. 'We moeten natuurlijk nog veel progressie boeken, maar dit is een goede fundering voor ons om verder op te bouwen.'

Hamilton zal op de slotdag van de wintertest nog vier uurtjes in actie komen, voordat de focus naar de eerste Grand Prix verschuift. 'We blijven hard werken en richten ons erop om extra verbetering te vinden, niet alleen in deze test, maar ook volgende week. Ik kijk ernaar uit om weer in de auto te mogen stappen op vrijdagochtend, en meer bij te leren.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement bij Viaplay af, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws