Verstappen met knipoog: 'Dan zeg ik: je moet blijven en ik weet waar je woont' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen met knipoog: 'Dan zeg ik: je moet blijven en ik weet waar je woont'

Verstappen met knipoog: 'Dan zeg ik: je moet blijven en ik weet waar je woont'

Max Verstappen is niet verbaasd door het feit dat andere teams af en toe proberen te stoken bij zijn werkgever. Zo is de samenwerking met het zusterteam van Red Bull Racing een thema dat regelmatig terugkomt, en krijgen verschillende Red Bull-werknemers aanbiedingen van concurrerende teams.

'Dat is een constante tactiek, eentje die altijd wordt toegepast', reageert Verstappen, als hem gevraagd of de concurrentie zijn team aan het wankelen probeert te brengen. Zo is er een onafhankelijk onderzoek naar teambaas Christian Horner, en gaat vooral McLaren-CEO Zak Brown regelmatig in de aanval over de nauwere samenwerking tussen Red Bull Racing en zusterteam Visa Cash App RB. 'Dat geldt niet alleen voor dit verhaal, maar dit is altijd al zo in de Formule 1 geweest', voegt de Limburger toe.

Verstappen geeft dan ook toe dat Red Bull dat spelletje zelf dan ook gewoon meespeelt. 'Deze dingen zijn voor de volle honderd procent typisch Formule 1. Je probeert altijd ergens je voordeel uit te halen, en je probeert altijd mensen bij andere teams weg te trekken.' Verstappen gaat verder met een bekende uitspraak: 'Dat is heel logisch', aldus het Cruijffiaanse antwoord van Verstappen.

Red Bull-werknemers in trek op de arbeidsmarkt

De wereldkampioen verwijst daarmee ook naar de vele werknemers die in de Formule 1 van het ene naar het andere team verhuizen, een praktijk die sinds de introductie van het budgetplafond weer extra populair is. 'Zoiets gebeurt constant, vooral als je het goed doet. Wij hebben natuurlijk ook ons eigen motorenprogramma nu, en daarvoor halen we ook mensen bij andere teams weg', zo wordt de Nederlander geciteerd door Motorsport.com. Red Bull Powertrains deed de afgelopen jaren vooral inkopen bij Mercedes. De motorenfabriek van Mercedes, in Brixworth, ligt op een steenworp afstand van Milton Keynes.

'Dit is en blijft altijd een ding in de Formule 1. Het is ook niet iets waarvan ik denk: Oh shit, wat gebeurt hier nou? Nee, het is eigenlijk heel normaal in de Formule 1.' Toch zijn er bepaalde teamleden die Verstappen liever niet bij Red Bull ziet vertrekken. De Nederlander geeft aan het hier ook wel eens over te hebben in het team: 'Absoluut, dan zeg ik: je moet blijven en ik weet waar je woont', lacht de Red Bull-coureur.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement bij Viaplay af, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws