Hamilton voert druk flink op bij Verstappen: 'Ik heb hopelijk geen vijfde motor nodig' Formule 1
Formule 1

Hamilton voert druk flink op bij Verstappen: 'Ik heb hopelijk geen vijfde motor nodig'

Hamilton voert druk flink op bij Verstappen: 'Ik heb hopelijk geen vijfde motor nodig'

Lewis Hamilton is gebrand om zijn achtste wereldtitel te pakken in de Formule 1. Daarvoor moet de Mercedes-coureur wel afrekenen met Max Verstappen, die momenteel aan de leiding gaat in het kampioenschap. Daarbij zullen de motoren nog een grote rol kunnen gaan spelen.

'Ik geef er niet echt energie aan', begint Hamilton, als hem wordt gevraagd naar de stand van zaken omtrent de motoren van Mercedes. 'Het is niet mijn taak om me zorgen te maken over die dingen, dus ik laat de jongens zich daar op focussen en zich daar zorgen over maken.'

Hamilton liet onderdeel motor vervangen in Turkije

In Turkije kreeg Hamilton nog een nieuwe interverbrandingsmotor in plaats van een hele nieuwe krachtbron, omdat er bij Mercedes zorgen waren over de betrouwbaarheid van de voorgaande motoren. Dat leverde de Brit een gridstraf op van tien plekken.

Maar volgens Hamilton is er geen reden om zich verder zorgen te maken. 'Mijn motor is in goede conditie. Mijn eerste motor heeft het zes races gedaan. We hebben de tweede motor nog, en ik denk de derde ook nog. Voor zover ik weet, heb ik hopelijk geen vijfde motor nodig, maar dat kan ik niet voorspellen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws