Wolff: 'Nog een motorwissel bij Hamilton mogelijk als het risico te groot is' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Nog een motorwissel bij Hamilton mogelijk als het risico te groot is'

Wolff: 'Nog een motorwissel bij Hamilton mogelijk als het risico te groot is'

Toto Wolff heeft niet uitgesloten dat er nog een motorwissel plaatsvindt bij Lewis Hamilton. Bij de Brit werd in Turkije een vierde interne verbrandingsmotor geïnstalleerd. Mocht deze tevens betrouwbaarheidsproblemen ervaren dan zou Mercedes er later dit jaar nog voor kunnen kiezen om een vijfde verbrandingsmotor te introduceren, geeft de teambaas toe.

'Die vierde verbrandingsmotor kan tot het einde van het seizoen blijven werken, maar nog een wissel kan ook voorkomen als we het te risicovol vinden', laat Wolff weten bij Sky Sports F1. De afgelopen weken is duidelijk geworden dat het met de betrouwbaarheid van het motorblok van Mercedes niet helemaal goed zit in 2021. Uit voorzorg verving Mercedes dus al eens een verbrandingsmotor, wat Hamilton op een gridstraf van tien seconden kwam te staan.

Wolff vervolgt: 'Dit is iets waar we continu aan blijven werken. We hebben een aantal zware races voor ons liggen, laten we kijken hoe we er daarna qua punten voor staan.' Mocht het gat naar Max Verstappen groot genoeg zijn dan zou Mercedes uit voorzorg wederom voor een motorwissel kunnen gaan. De kans is echter niet groot dat ze zich dit jaar in die luxepositie bevinden.

Wolff acht kans op nieuwe wissel Hamilton klein

Hoewel de kans op een nieuwe onderdelenwissel bij Hamilton dus aanwezig is, acht Wolff de kans klein dat deze ook daadwerkelijk doorgevoerd moet worden. 'Ik zou nooit zeggen dat het niet hoeft, maar met vier motoren zouden we voldoende moeten hebben voor de rest van het jaar.' Bij Red Bull Racing wordt vermoed dat de wissel van Rusland voldoende was om ook het einde van het jaar te halen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws