Rosberg ziet Hamilton slim handelen: 'Het is altijd de schuld van de tegenstander' Formule 1
Formule 1

Rosberg ziet Hamilton slim handelen: 'Het is altijd de schuld van de tegenstander'

Rosberg ziet Hamilton slim handelen: 'Het is altijd de schuld van de tegenstander'

Volgens Nico Rosberg is Lewis Hamilton de beste coureur aller tijden qua talent in vergelijking met Michael Schumacher. Hamilton zit op dit moment verwikkeld in een gevecht met Max Verstappen om het kampioenschap van de Formule 1. Voor de Britse coureur kan het zijn achtste wereldtitel worden. Daarmee zou hij voorbijgaan aan Schumacher, die zeven wereldtitels op zijn naam heeft staan.

'Michael was gewoon zo compleet als coureur. Hij bestreek alle gebieden', begint Rosberg in een interview met Sky Deutschland. 'Hij was ook een echte teamspeler. In de zin van dat hij het hele team motiveert en ze achter zich krijgt, alle namen kent, ze bij hem thuis uitnodigt voor fietstochtjes en zo, ook al is hij zevenvoudig wereldkampioen en heeft hij 800 miljoen op zijn rekening staan.'

'Een groot verschil is hard werken'

Volgens Rosberg is Hamilton een extreem natuurtalent in vergelijking met Schumacher. 'Qua talent moet hij waarschijnlijk de beste aller tijden zijn. En hij bouwt daar echt op voort, dat instinct is fenomenaal bij hem. Een groot verschil is hard werken. Lewis heeft een hekel aan testritten. En Michael, hij zou elke dag testritten rijden, ook al is hij zevenvoudig wereldkampioen, omdat hij ook weet dat je daar nog wat kunt leren.'

Maar Hamilton heeft ook sterke kanten. 'Wat hij heel goed doet is gewoon het hele politieke gebeuren, met de media', is Rosberg van mening. 'Hij handelt heel, heel slim. En ook op de baan, als je in de grijze gebieden komt, is het op de een of andere manier nooit echt zijn schuld. Het is altijd de schuld van de tegenstander', besluit de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws