Hamilton wilde naar Red Bull: 'Wilde heel graag komen rijden' Formule 1
Formule 1

Hamilton wilde naar Red Bull: 'Wilde heel graag komen rijden'

Hamilton wilde naar Red Bull: 'Wilde heel graag komen rijden'

Lewis Hamilton is ten tijde van de eerste wereldkampioenschappen van Red Bull Racing in aanmerking geweest om voor het team te komen rijden, zo geeft teambaas Christian Horner aan. Destijds reed Sebastian Vettel echter al voor de Oostenrijkse renstal, en de Brit zag het niet zitten om met twee alfa-coureurs te rijden. Dat hij vervolgens de Brit bij Mercedes heeft aanbevolen pakte niet helemaal uit zoals gedacht.

Tegenover Daily Mail onthult Horner dat hij en Hamilton tijdens de kampioensjaren van Red Bull hebben gesproken over een eventuele samenwerking. 'Lewis en ik hebben in de loop der jaren een paar gesprekken gehad. Van 2010 tot 2013 wilde hij heel graag voor Red Bull komen rijden.' Toch kwam het er niet van, met name door de aanwezigheid van Vettel. 'We hadden Sebastian op dat moment en om twee alfa-coureurs te hebben zou niet logisch zijn geweest.'

Hamilton aanbevolen bij Mercedes door Horner

Vervolgens kwam Mercedes in beeld bij Hamilton, die op dat moment voor de grootste concurrent van Red Bull reed: McLaren. 'Niki Lauda zat bij Mercedes en wilde Lewis heel graag nemen en ik weet nog dat ik hem aanmoedigde om hem te nemen. We vochten tegen McLaren en in 2012 hadden zij de snelste auto en we hadden het gevoel dat Lewis in een McLaren een grotere bedreiging zou zijn dan in een Mercedes.'

Na een snelle kansberekening van de Britse teambaas besloot hij Lauda aan te moedigen om de coureur bij Mercedes naar binnen te halen, iets dat uiteindelijk niet helemaal uitpakte zoals gehoopt. 'Ik moedigde Niki aan om het geld uit te geven, want Lewis twijfelde een beetje. Je zou goed kunnen zeggen dat dat een averechtse uitwerking op mij had', aldus Horner met een knipoog. Hamilton schroefde na zijn stap naar de Duitser zijn aantal wereldkampioenschappen in rap tempo op naar zeven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws