Hamilton wisselt ICE in Brazilië, vijf plaatsen gridstraf voor Mercedes Formule 1
Formule 1

Hamilton wisselt ICE in Brazilië, vijf plaatsen gridstraf voor Mercedes

Hamilton wisselt ICE in Brazilië, vijf plaatsen gridstraf voor Mercedes

Lewis Hamilton wisselt in Brazilië zijn interne verbrandingsmotor (ICE, red.). Dit is aan het begin van de eerste vrije training bekend gemaakt op Sky Sports F1. Daarmee pakt de Mercedes-coureur dus voor de tweede keer dit jaar een gridstraf. Het betekent dat Hamilton aanstaande zondag vijf plekken naar achteren gezet wordt, gebaseerd op zijn eindklassering na de sprintrace op zaterdag.

Een flinke tik in de titelstrijd tussen Max Verstappen en de Brit, dus. Het gat tussen de twee topcoureurs is al negentien punten en op een circuit dat Red Bull Racing beter zou moeten liggen dan het team uit Brackley, moet Hamilton nu dus een inhaalrace rijden. Daarmee biedt de Grand Prix van Brazilië een mooie mogelijkheid voor Verstappen om zijn leiding in het WK te vergroten.

Wel wisselt Hamilton enkel de interne verbrandingsmotor, en niet de rest van de onderdelen. De eerste keer dat een extra onderdeel gebruikt wordt, kost dat een coureur tien startplaatsen. Daarna wordt er een straf van vijf plekken uitgedeeld voor elk extra onderdeel dat een coureur gebruikt. Daarom ligt de gridstraf dus lager dan dat deze lag in Turkije, toen Hamilton zijn eerste extra ICE liet installeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws