F1 Live 20.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië Formule 1
Formule 1

F1 Live 20.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië

F1 Live 20.00u | Kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië

Na slechts één vrije training is het op een ongebruikelijk moment alweer tijd voor de kwalificatie. De Grand Prix van Brazilië hanteert het sprintrace format, waardoor op vrijdagavond de startopstelling voor de sprintrace wordt bepaald. Kan Max Verstappen de snel ogende Lewis Hamilton verslaan voor de eerste startplek? Volg de kwalificatie in Brazilië live via F1Maximaal!

Voor de derde keer dit seizoen kwalificeren we op de vrijdagavond en dat heeft alles te maken met het sprintrace format, wat voor de derde en laatste keer dit seizoen getest wordt. Op vrijdag vindt één training en de kwalificatie plaats, op zaterdag een tweede training en de sprintkwalificatie, waarna er op zondag geracet wordt. De kwalificatie van vanavond zal de startopstelling bepalen van de sprintkwalificatie en die sessie zal weer de startopstelling bepalen van de race op zondag.

Nog veel onduidelijkheden na eerste training

De eerste vrije training heeft veel vraagtekens achtergelaten voor de Formule 1-fans. De teams hebben in plaats van drie, maar één training achter de rug, waardoor ze minder optimaal voorbereid zijn dan in een regulier raceweekend. In de eerste training leek Red Bull Racing met Sergio Perez en Max Verstappen erg snel, maar het was Lewis Hamilton die met een pijlsnelle ronde de snelste tijd van de twee coureurs afpakte. Het is echter de vraag in hoeverre Red Bull het achterste van de tong heeft laten zien in VT`1, dus de rondetijden van die sessie zijn in dat opzicht allerminst leidend. Toch kwam de eerste tijd van Hamilton voor velen als een verrassing.

Voor Verstappen is een goed kwalificatieresultaat van groot belang. De Nederlander zal willen profiteren van de gridstraf van Lewis Hamilton voor de race van zondag, want door een motorwissel zal de Brit op de startgrid van zondagavond vijf plekken naar achteren worden gezet. Daarbij komt dat Verstappen uitstekende zaken kan doen voor het kampioenschap. Met nog vier races voor de boeg staat de coureur met negentien punten voorsprong eerste en een goed weekend in Brazilië kan die voorsprong alleen maar vergroten. Om een goed weekend te kunnen hebben ten opzichte van Hamilton is een goede kwalificatie op vrijdagavond dus cruciaal.

Max Verstappen live: De Grand Prix van Brazilië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws