Bottas, Verstappen en Hamilton eren koffie, Brazilië en Senna in Interlagos Formule 1
Formule 1

Bottas, Verstappen en Hamilton eren koffie, Brazilië en Senna in Interlagos

Bottas, Verstappen en Hamilton eren koffie, Brazilië en Senna in Interlagos

Formule 1-coureurs houden ervan om helmontwerpen te veranderen voor speciale gelegenheden. Schijnbaar wordt de Grand Prix van Brazilië door diverse coureurs gezien als zo'n gelegenheid, want Valtteri Bottas, Max Verstappen en Lewis Hamilton besloten alle drie voor een aangepast helmontwerp te gaan op Interlagos aankomend weekend. Wel eren alle drie de heren iets anders met de gewijzigde ontwerpen.

Allereerst zoomen we in op de keuze van Bottas. De Fin komt geregeld op de social mediakanalen langs met een kop koffie in de hand. Het is bekend dat de Mercedes-coureur, die recentelijk zelfs plaatsnam in de jury van een lokale Finse koffieroosterij, een groot fan is van de warme drank en dat is dan ook precies wat hij tentoonstelt met zijn nieuwe hoofddeksel.

Bottas gaat in Brazilië voor een donkerblauwe helm, met lichtblauwe tinten erop. Daarnaast zie je op de bovenkant van de helm een jutenzak met een koffieboon erop. Op de achterkant van de helm is een tekst te vinden waarin hij zijn waardering uitspreekt voor het drankje. De Braziliaanse invloeden zijn te zien in de vorm van een klein logo aan de achterkant, evenals een logo op de tear-off.

Verstappen gaat voor groen-geel

Verstappen is een van de coureurs die dit weekend voor een aangepast ontwerp gaat. Zijn wijzigingen zijn voornamelijk te vinden in de kleurensamenstelling va de helm, die verschilt van zijn gebruikelijke kleuren. De vlag van Brazilië bestaat uit een groene basis, met een gele ruit in het midden. In die ruit is weer een donkerblauwe cirkel te vinden met een wit lint eromheen.

Met zijn aangepaste ontwerp heeft Verstappen vooral een ode gebracht aan Brazilië. Zijn helm kleurt nog steeds wit aan de bovenkant, maar rondom het logo van Red Bull en daaronder, vinden we voornamelijk blauwe, groene en gele tinten terug. Ook het logo van de leeuw bovenop heeft een groen-geel-blauw uiterlijk gekregen.

Hamilton in Brazilië voor Senna

De grootste Braziliaanse naam uit de F1-historie is uiteraard die van Ayrton Senna. Senna overleed op tragische wijze in 1994 maar wist voor die tijd wel drie wereldtitels op zijn naam te schrijven. Om deze ware F1-legende te eren, is ook Hamilton aankomend weekend van de partij met Braziliaanse kleuren op zijn hoofddeksel.

Hamiltons helm kleurt doorgaans vooral paars, en doet dat in Brazilië ook. Wel zijn er aan de zijkanten gele strepen te vinden met zeven groene sterren, terwijl ook aan de bovenkant de helm aangepaste details gekregen heeft. Er lopen drie strepen over de bovenkant, waarvan er twee groen en geel zijn. Een helm in Senna-thema, naar een van de beste Formule 1-coureurs die ooit geleefd heeft.

Denk je dat Hamilton Verstappen zal verslaan in Brazilië? Zet in en krijg 3,25 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws