Hamilton ziet het niet goed komen: 'Vechten met de auto voor rest van het jaar' Formule 1
Formule 1

Hamilton ziet het niet goed komen: 'Vechten met de auto voor rest van het jaar'

Hamilton ziet het niet goed komen: 'Vechten met de auto voor rest van het jaar'

Bij Mercedes verdwijnt de lach steeds meer van het gezicht. Wederom werd maar weer eens duidelijk dat het team het niet voor elkaar heeft en de coureurs zelf lijken de moed ook enigszins te verliezen. Waar Lewis Hamilton stelt dat het team dit jaar niet meer om het kampioenschap zal vechten, ziet ook George Russell dat zijn nieuwe team nog veel werk te verzetten heeft.

Voor de camera bij Sky toont Hamilton zich enigszins bedroefd. 'Hmmm... We hebben het niet voor elkaar dit jaar. In 2013 was het ook niet het best dus het team weet hoe het met zo'n situatie om moet gaan', zo herinnert hij zich eenzelfde situatie bij het team voordat de dominante jaren werden gestart. Toch ziet hij het voor dit seizoen somber in. 'We vechten niet voor het kampioenschap, we vechten met de auto voor de rest van het jaar.'

'Nog veel werk te doen'

Ook zijn Britse teamgenoot ziet dat er bij Mercedes nog veel te doen is voor het kan meedoen om de bovenste plaatsen. 'We hebben nog veel werk te doen. De auto is al een stuk sneller dan tijdens de trainingen en de kwalificatie maar er is nog veel te doen. Onze racepace is beter dan die van de kwalificatie, en we kunnen met de strategie naar voren', zo toont Russell zich wel optimistischer dan Hamilton.

De voormalig Williams-coureur denkt dan ook dat de resultaten uit de eerste races veel hebben verbloemt, en dat het team er zeker niet zo goed bijzit als toen deed lijken. 'We hebben het in de eerste races waarschijnlijk beter gedaan dan wat de auto kan. Waar we nu staan daar horen we thuis. We moeten nog balans vinden in de auto om de strijd aan te kunnen gaan in het middenveld', zo is zijn harde conclusie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws