Hamilton over WK-strijd 2021: 'Verstappen ging over de limiet' Max Verstappen
Max Verstappen

Hamilton over WK-strijd 2021: 'Verstappen ging over de limiet'

Hamilton over WK-strijd 2021: 'Verstappen ging over de limiet'

Lewis Hamilton ging bij Sky Sports verder in op de strijd om het wereldkampioenschap met Max Verstappen van vorig seizoen. De twee kemphanen vochten tot de laatste ronde van de laatste race een titanenstrijd uit en volgens de viervoudig wereldkampioen ging Verstappen daarbij over de scheef. Hamilton zei verder een rustperiode nodig te hebben na het intense seizoen.

Hamilton had een lang en stressvol jaar in de strijd met Verstappen vorig seizoen: 'Vorig seizoen was heel stressvol voor mij. Ik was bezig met een intense strijd om het kampioenschap met Verstappen en ik was constant bang om corona te krijgen. Ik moest me heel erg afzonderen en kon mijn familie en vrienden niet zien.' Na het verlies van het kampioenschap moest Hamilton zich dan ook terugtrekken, zo meldt hij.

De zevenvoudig wereldkampioen verdween uit beeld en meldde zich niet via social media: 'Toen ik het kampioenschap verloor, op zo'n manier had ik heel veel emoties en dus vond ik het beter om wat afstand te nemen. Je moet nooit uit emotie reageren en na wat er was gebeurd wilde ik niet verder ingaan op de zaken.' Het was dus een hele kluif voor Hamilton om zijn verlies van vorig seizoen te accepteren.

Over Verstappen zei Hamilton dat hij met zijn ervaring op een andere manier racet: 'Ik denk dat Verstappen de grens opzocht en daar ook overheen ging. Gelukkig ben ik een oudere coureur met meer ervaring en kan ik daar goed mee omgaan.' Wel heerst er volgens de Brit wederzijds respect tussen de coureurs. 'Buiten de auto zijn Verstappen en ik goed met elkaar. Ik denk dat we beiden de passie voor racen delen en elkaar daarom goed begrijpen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws