Update | Wolff reageert op akkefietje met Hamilton: 'Was absoluut geen sprake van onenigheid' Formule 1
Formule 1

Update | Wolff reageert op akkefietje met Hamilton: 'Was absoluut geen sprake van onenigheid'

Update | Wolff reageert op akkefietje met Hamilton: 'Was absoluut geen sprake van onenigheid'

Lewis Hamilton en Toto Wolff raakten in Imola verwikkeld in een verhitte discussie. Wat er gezegd werd, kon men niet opmaken, maar toen de camera op de garage van Mercedes gericht werd, werd duidelijk dat de twee prominenten een flink meningsverschil hadden. Hamilton legt uit wat er misging in de pitbox.

'Het waren allerlei interne zaken, ik treed daar liever niet over in detail', meldt hij volgens Independent na afloop van het evenement. Op de onderstaande beelden is duidelijk te zien hoe Hamilton met zijn helm nog op naar zijn teambaas loopt en Wolff driftig reageert op wat zijn coureur hem vertelt. De details van het gesprek blijven we u dus schuldig.

Wel meldde Hamilton het volgende er nog over: 'Je komt hier (in Imola, red.) met optimisme en je weet dat iedereen in de fabriek keihard aan het werk is. Als het dan allemaal niet op zijn plek valt, is dat gewoon teleurstellend.' Hamilton impliceert dus dat het te maken heeft met het tegenvallende resultaat van zijn renstal, en geeft toe dat zijn team andere keuzes had moeten maken in Italië.

'Hamilton wil wellicht terug naar oude auto'

Mercedes haakte namelijk in Q2 al af op Imola, wat voor de Duitse renstal ver ondermaats is. 'We hebben ondergepresteerd als team', moet de zevenvoudig wereldkampioen toegeven. Door het matige optreden begint hij de sprintrace vanaf P13, terwijl teamgenoot George Russell ook de tweede fase van de kwalificatie niet uitkwam en op de elfde plek start.

De matige prestaties zorgen voor veel ergernis bij Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen gaf na de kwalificatie dan ook een tipje van de sluier: 'We hadden een andere mogelijkheid maar daar hebben we niet voor gekozen.' Op de vraag 'wat die andere mogelijkheid' was wilde Hamilton niet reageren, maar mogelijk doelt de Mercedes-coureur op het gebruiken van de 'oude' auto waarmee Mercedes de tests in Barcelona aftrapte. Duidelijk is wel dat het momenteel niet botert tussen Hamil;ton en de leiding van Mercedes.

Update 16.00u (23/04) | Wolff reageert op akkefietje met Hamilton: 'Was absoluut geen sprake van onenigheid'

Toto Wolff heeft een toelichting gegeven over waarom Lewis Hamilton en hijzelf tegen elkaar tekeer gingen in de Mercedes-pitbox tijdens de kwalificatie in Imola. De heren werden gefilmd tijdens een felle woordenwisseling, en de Oostenrijker zegt nu dat er vooral frustratie heerste. Bij Hamilton was dat het geval, maar bij hemzelf ook.

'Er was absoluut geen sprake van onenigheid tussen ons, bijna niemand is zo close als wij', stelt Wolff voor de camera's van Sky Sports F1. 'We waren gewoon zo boos om hoe de sessie verliep, hij was dat, maar ik ook', voegt de teambaas daaraan toe. Allebei de Mercedes-coureurs wisten Q3 niet te halen, en dat schoot aan beide kanten in het verkeerde keelgat. 'We hadden het allebei over de sessie.'

'Er heerst een mate van frustratie over dat we in de eerste ronde de grip niet kunnen vinden', vervolgt Wolff, die daarmee aangeeft dat een gebrek aan temperatuur in de banden ze uiteindelijk nekte in de kwalificatie. 'Het ging in de afgelopen kwalificatie allemaal om het genereren van temperatuur. Dat lukte niet, de sessie werd vervolgens afgevlagd en daarom haalden we Q3 niet. Dat is ontzettend frustrerend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws