Hamilton ziet off-day afgestraft worden met vroege exit: 'We wisten dat dit kon gebeuren' Formule 1
Formule 1

Hamilton ziet off-day afgestraft worden met vroege exit: 'We wisten dat dit kon gebeuren'

Hamilton ziet off-day afgestraft worden met vroege exit: 'We wisten dat dit kon gebeuren'

Lewis Hamilton had duidelijk zijn dagje niet vandaag. Hamilton werd meermaals gehinderd tijdens de kwalificatie en had het ook lastig met zijn wagen. Vorig jaar was de Brit nog dé uitdager van Max Verstappen in Zandvoort. Het contrast kan bijna niet groter zijn.

'Het was niet mijn dag', bevestigde Hamilton aan Viaplay. 'Tijdens de eerste vrije training verloor ik wat vertrouwen in de auto en dat maakte de kwalificatie erg tricky.' De Brit plaatste zich, tot ieders verbazing, slechts op het nippertje voor Q2 en kreeg nauwelijks grip op zijn W14. 'Het was lastig om de banden in het ideale window te krijgen. Ik worstelde met de balans en de grip. We weten dat de wagen enkel in een beperkte window goed is en dan kan dit gebeuren', aldus een teleurgestelde Hamilton.

De voormalig wereldkampioen koesterde voor aanvang nochtans hoop dat de aanpassingen aan zijn wagen zouden werken. Niet dus, concludeerde Hamilton. 'We hebben wat dingen veranderd en dachten dat we de goede kant opgingen. Helaas werkte dat niet. De auto was heel onstabiel en ik kwam grip tekort. Tijdens mijn laatste run heb ik twee rondjes na elkaar gepusht, maar bij het tweede geraakten mijn banden al oververhit. Daarom kon ik mijn tijd niet verbeteren.' Het gevolg: Hamilton werd uitgeschakeld in Q2.

Het verschil met Russell

Zijn teamgenoot bij Mercedes, George Russell, mag morgen daarentegen vanop P3 starten. De Brit had kennelijk minder moeite met zijn bolide en ziet zijn sterke prestatie beloond worden met een plekje op de tweede startrij. Volgens Hamilton had zijn teamgenoot de kwalificatie anders benaderd. 'George (Russell, red.) koos voor een andere aanpak. Voor hem lijkt het wel gewerkt te hebben. Maar morgen is er een nieuwe uitdaging. Hopelijk presteert de wagen beter met een volle brandstoftank en kunnen we progressie maken. Zandvoort is geen eenvoudig circuit om in te halen, maar dat zal toch het doel zijn', sloot de zevenvoudig wereldkampioen strijdvaardig af.

Verstappen is de torenhoge favoriet voor de zege in Zandvoort! Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws