Gedemotiveerde Sainz realistisch over kansen: 'P6 zou goed zijn gezien onze pace' Formule 1
Formule 1

Gedemotiveerde Sainz realistisch over kansen: 'P6 zou goed zijn gezien onze pace'

Gedemotiveerde Sainz realistisch over kansen: 'P6 zou goed zijn gezien onze pace'

Carlos Sainz start morgen vanop de zesde plek in Zandvoort. De Spanjaard gaf tijdens zijn interview na de kwalificatie een dubbele indruk. Enerzijds was hij naar eigen zeggen tevreden met het verloop en resultaat van de kwalificatie, anderzijds liet zijn lichaamstaal het tegenovergestelde uitwijzen. Ietwat gedemotiveerd en teleurgesteld verscheen hij voor de camera.

'Het was een degelijke kwalificatie', vertelde Sainz aan Viaplay. 'Ik kon een degelijk rondje neerzetten tijdens elke sessie, zonder fouten te maken. De rest ging wel in de fout vandaag en wij deden dat niet.' Was dat een subtiele verwijzing naar de crash van zijn teamgenoot Charles Leclerc? 'Met P6 zijn we alleszins tevreden. Het is beter dan we hadden verwacht. Voor de start van de kwalificatie had ik daarvoor getekend', zei de Spanjaard eerlijk. 'Op dit soort circuit hebben we het altijd moeilijk, maar we hebben het goed aangepakt vandaag.'

Tot dusver was het een lastig en wisselvallig weekend voor Ferrari, en al helemaal voor Sainz. De Scuderia koos er namelijk voor om vrijdag, tijdens een droge eerste vrije training, testcoureur Robert Shwartzman een kans te geven in de SF-23. De teams zijn namelijk verplicht om twee keer per jaar een rookie een sessie te laten afwerken. Al riep de timing van deze beslissing, namelijk tijdens het eerste raceweekend na een vier wekenlange zomerstop, wel wat vragen op. 'Ten eerste, waren de omstandigheden moeilijk. Ik heb FP1 gemist en de tweede vrije training was nat. Voor de start van Q3 had ik dus nog geen droge ronde gereden op dit circuit', blikte Sainz terug.

Wat mogen de tifosi verwachten morgen?

Teambaas Frédéric Vasseur hoopt alvast op een goed resultaat, maar Sainz temperde de verwachtingen na afloop. 'We starten op een degelijke positie gezien onze pace dit weekend. Als we in de buurt van de zesde plek eindigen, zou ik tevreden zijn. Daar moeten we op focussen.' De Spanjaard heeft er duidelijk, gezien het weekendverloop, niet al te veel vertrouwen in dat zijn wagen morgen competitief zal zijn om vooraan mee te strijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws