Leclerc terneergeslagen na kwalificatie: 'De wagen is enorm lastig te besturen' Formule 1
Formule 1

Leclerc terneergeslagen na kwalificatie: 'De wagen is enorm lastig te besturen'

Leclerc terneergeslagen na kwalificatie: 'De wagen is enorm lastig te besturen'

Na de eerste rode vlag, die veroorzaakt werd door Williams-coureur Logan Sargeant, droogde het circuit in Zandvoort geleidelijk aan op en dus werden de rondetijden alsmaar sneller. De coureurs pushten harder op de droge lijn en ook Leclerc was bezig aan een sterk rondje. Helaas voor de Monegask misrekende hij zich, waardoor hij in de middensector voor een nieuwe rode vlag zorgde.

Een nieuwe Grand Prix, dezelfde problemen voor Ferrari en Charles Leclerc. De SF-23 was ook vandaag weer moeilijk te besturen en toen de Monegask op een deels opgedroogde baan de limiet opzocht, ging het plots volledig mis. Leclerc legde aan Viaplay uit hoe dat kwam. 'Het is een heel moeilijk weekend tot dusver, maar bocht negen en tien zijn nog lastiger. Daar was het zaak om de rem te lossen en vervolgens te hopen dat de wagen ermee om kon gaan. Dat was helaas niet het geval', zei de Ferrari-coureur achteraf.

'Het is erg frustrerend. Onze wagen is dit weekend enorm lastig te besturen. Ik verloor de voorkant, daarna de achterkant. De auto wilde gewoon niet goed door de bochten heen gaan. Dat had vooral met de balans te maken. Die is echt niet goed', legde Leclerc terneergeslagen uit. Ondanks dat ze kennelijk wel weten waar het schoentje wringt bij Ferrari, kan de Monegask er zelf niet precies de vinger opleggen wat er daarnaast nog schort. 'We weten nog niet precies waarom het zo moeilijk is dit weekend. We moeten er echt dringend naar kijken want we hebben het knap lastig.'

De kwalificatie van Leclerc

De 25-jarige had het heel de kwalificatie lang moeilijk om in zijn ritme te komen en bevond zich bij het einde van de eerste sessie zelfs op de rand van de uitschakeling. 'Op dit korte circuit is het heel moeilijk om rekening te houden met traffic, maar dat had in Q1 echt wel beter gemoeten. Tijdens Q2 was het wel goed. Toen hadden we een goede positie op de baan. In Q3... it is what it is. Dat moest Leclerc inderdaad niet nog eens uitleggen.

Verstappen is de torenhoge favoriet voor de zege in Zandvoort! Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws