Herbert loert op intense Mercedes-strijd met 'hongerige Russell' Formule 1
Formule 1

Herbert loert op intense Mercedes-strijd met 'hongerige Russell'

Herbert loert op intense Mercedes-strijd met 'hongerige Russell'

Oud-coureur Johnny Herbert denkt niet dat George Russell zijn teamgenoot en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton van de troon gaat stoten in het 2023-seizoen. De jonge Brit presteerde in 2022 echter beter dan de 38-jarige, hij scoorde 35 punten meer en eindigde twee plekken hoger in het kampioenschap dan Hamilton. Volgens Herbert geeft Hamilton niet op en kan de hongerigheid van Russell zelfs een drijfveer vormen.

Voor de zevenvoudig wereldkampioen was het 2022-seizoen als thuiskomen van een koude kermis. De enige zege van de Duitse renstal ging aan zijn neus voorbij, die pakte Russell namelijk in Brazilië. Het was voor Hamilton het eerste seizoen dat hij helemaal niks won, aangezien de eerste helft van het 2022-seizoen voor Mercedes in het teken stond van omgaan met porpoising en de W13 behandelbaar maken. Tijdens de tweede helft van het seizoen kregen de Zilverpijlen de stijgende lijn te pakken, maar Russell net iets meer dan Hamilton. 'Lewis begon het voorgaande seizoen behoorlijk gefrustreerd', begint Herbert bij Total-Motorsport.com.

'Hij vernam dat de auto niet op-en-top was. Volgens mij had hij daardoor niet de juiste mindset die een zevenvoudig wereldkampioen moet hebben op weg naar de achtste titel', verklaart de oud-coureur. Een aantal podiums vormden de hoogtepunten van Hamilton zijn 2022-seizoen. 'Maar hij heeft nu de tijd en de kans om zich te herpakken, zowel mentaal als fysiek', gaat Herbert verder. 'Het kan een positief effect hebben als je teamgenoot sterk is en je verder kan pushen. Je moet er dan direct bij zitten.' Dat is de reden waarom Herbert denkt dat Russell niet de overhand gaat krijgen in het aankomende seizoen. 'Het zou mij verrassen, maar ik denk dat er wel een intense strijd gaat komen met George (Russell, red.).'

Herbert: 'Hamilton wordt ouder en dan veranderen de zaken met een jonge knul die hongerig is naar succes'

In het voorgaande seizoen was het de eerste keer voor Hamilton dat hij een vrij nieuwe rijder naast zich kreeg. Voorheen heeft hij slechts twee keer van teamgenoot gewisseld, namelijk toen Nico Rosberg er in 2011 bij kwam, en in 2016, toen Valtteri Bottas de Duitser kwam vervangen. De Brit heeft altijd zijn jongere teamgenoot verslagen. 'Hamilton wordt ouder en dan veranderen de zaken met een jonge knul die hongerig is naar succes', vervolgt de oud-coureur. 'Lewis (Hamilton, red.) zal de handdoek niet snel in de ring gooien. Maar zo'n strijd willen we uiteindelijk ook', aldus Herbert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws