Brundle levert kritiek aan Horner: 'Pérez is vergevingsgezinder dan Webber of Vettel' Formule 1
Formule 1

Brundle levert kritiek aan Horner: 'Pérez is vergevingsgezinder dan Webber of Vettel'

Brundle levert kritiek aan Horner: 'Pérez is vergevingsgezinder dan Webber of Vettel'

Sky Sports-analist en oud-coureur Martin Brundle vraagt zich af wat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner bedoelde toen hij tijdens de RB19-presentatie aangaf dat Max Verstappen en Sergio Pérez het beste rijdersduo is dat de Oostenrijkse renstal ooit heeft gehad. Brundle denkt namelijk dat het nog beter kan, hij vindt de Mexicaan erg vergevingsgezind. Ook over de samenwerking met Ford heeft de Brit een mening.

Het 2023-seizoen gaat het derde seizoen zijn dat Verstappen en Pérez samen Red Bull vertegenwoordigen. In 2022 ging het fantastisch, aangezien de twee coureurs in totaal zeventien overwinningen hebben binnengesleept, een rijderstitel hebben behaald, en als kers op de taart mocht Red Bull ook de constructeursbokaal meenemen naar Milton Keynes.

Horner verklaarde op 3 februari bij de presentatie van het strijdwapen voor 2023 dat de tweevoudig wereldkampioen en de Mexicaan het beste duo zijn. 'Wat bedoelt hij daarmee?' vraagt Brundle zich af bij Sky Sports. 'Bedoelt hij dat ze goed zijn als een combinatie? Met andere woorden: Pérez is vergevingsgezinder dan Mark Webber of Sebastian Vettel zou zijn met Verstappen', denkt de Brit.

Brundle over Red Bull-Ford: 'Luxe sponsoring'

Naast de uitspraak van Horner viel Brundle nog meer dingen op. Niemand kon er ook omheen, aangezien de aankondiging van de samenwerking met Ford vrijwel het grootste onderdeel was van de presentatie van de Oostenrijkse formatie. Volgens Brundle is het partnerschap tussen Red Bull en Ford vanaf 2026 een 'luxe sponsoring'. Ford verklaarde echter dat ze Red Bull niet zien als een marketingstrategie. Het Amerikaanse automerk hoopt veel van het Formule 1-team op te steken op het technische vlak, wat een cruciaal onderdeel was voor het tekenen van de overeenkomst.

'Dit is weer een sponsoring met Ford', vertelt Brundle. 'Ze zeiden dat ze betrokken zouden raken bij de technologie, maar het is een manier voor Red Bull om de motor binnen te krijgen. Dat is een merkdingetje', stelt de oud-coureur. 'Maar wat ik het meest interessant vind, is dat elke autofabrikant ter wereld volledig gefocust is op elektrische auto's. Als je kijkt naar Ford over de samenwerking met Red Bull, ze houden van het idee van technologie, duurzaamheid en duurzame brandstoffen', vervolgt Brundle. 'Het is interessant dat ze betrokken willen zijn bij de F1. Dit is de kracht die de categorie op dit moment heeft', liet Brundle weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws