Horner wil niks kwijt over controverse rondom FIA-president: 'Dat is hun zaak' Formule 1
Formule 1

Horner wil niks kwijt over controverse rondom FIA-president: 'Dat is hun zaak'

Horner wil niks kwijt over controverse rondom FIA-president: 'Dat is hun zaak'

Christian Horner wil 'niet echt betrokken raken' bij een discussie over de waarde van de Formule 1 en mogelijk seksistische opmerkingen van FIA-president Mohammed Ben Sulayem. De Emirati kwam de afgelopen tijd in opspraak wegens 'schadelijke' opmerkingen over de sport en vrouwen. Horner heeft daar bij Motorsport.com niet al te veel over te zeggen.

Zo zei Ben Sulayem onder andere dat een prijskaartje van twintig miljard dollar voor de Formule 1 opgeblazen is. Die opmerking kwam na geruchten over een Saoedische overname van de koningsklasse. Daarnaast kwam ook naar buiten dat de bestuursvoorzitter van de FIA zo'n twintig jaar geleden zei dat hij geen fan is van vrouwen die denken dat ze slimmer zijn dan mannen, 'want dat zijn ze niet'.

Over de discussie over de waarde van de F1 houdt Horner het kort. 'Ik wil niet echt betrokken raken bij een discussie over een kwestie die duidelijk tussen de FIA ​​en de houder van de commerciële rechten is. De FIA ​​is de regelgevende instantie van de sport en ze hebben een overeenkomst met de teams via de Concorde Agreement. Als het om de commerciële aspecten gaat, gaat het uiteindelijk tussen Liberty en de FIA. Dus dat is hun zaak en niet de onze.'

Horner wil niks kwijt over seksistische opmerkingen FIA-president

Ook over de vermoedelijk seksistische opmerkingen van Ben Sulayem wil Horner niet al te veel kwijt. 'Nogmaals, dat is geen kwestie waar ik commentaar op wil geven. Ik denk dat alles wat gezegd moet worden, uiteraard tussen de relevante partijen moet worden gezegd.' Onlangs kwam het gerucht naar buiten dat binnen de F1 de onvrede over Ben Sulayem dusdanig groot is, dat men van hem af wil.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws