Het gulle gebaar van Red Bull naar Ricciardo na zijn diskwalificatie in 2014 Formule 1
Formule 1

Het gulle gebaar van Red Bull naar Ricciardo na zijn diskwalificatie in 2014

Het gulle gebaar van Red Bull naar Ricciardo na zijn diskwalificatie in 2014

Daniel Ricciardo stond in 2014 op het punt om zijn eerste podium ooit in de Formule 1 te pakken. Tijdens zijn thuisrace in Australië kwam hij op de jonge leeftijd van 24 jaar over de eindstreep achter Nico Rosberg, op de tweede plaats dus. Deze P2 mocht hij echter niet houden nadat de FIA een overmatige brandstofconsumptie opmerkte bij zijn Red Bull. Niet alleen raakte hij zijn eerste podium kwijt, maar ook de geldbonus die coureurs doorgaans in het contract hebben staan bij het behalen van een podium.

Voor dat laatste punt stak Red Bull Racing een stokje. Bij de In The Fast Lane-podcast gaat Ricciardo in op de betreffende race in 2014 en hoe hij zijn eerste podium ooit op een technische fout verloor. 'Intern vierde ik wel een soort van feest, want ik wist wat ik had bereikt. Ik had voor mijzelf in ieder geval al bewezen dat ik het kon. Ik kon racen aan de voorkant van de grid', zo herinnert Ricciardo zich het Grand Prix-weekend.

'Ik kan mij herinneren dat er veel vrienden van mij aanwezig waren en dat we wat zouden drinken in de hotelkamer. De badkuip lag voor met ijs en drank, maar ik voelde de drang niet echt om erheen te gaan. Toen ik op mijn hotelkamer kwam, kreeg ik het telefoontje van Jonathan Wheatley (Red Bulls sportief directeur, red.) die mij vertelde wat ik wist dat eraan zat te komen', vervolgt Ricciardo die aangeeft dat Wheatley zijn diskwalificatie bevestigde. Hij werd getroost door zijn vrienden maar was zeker niet meer in de stemming om te feesten.

Horner met uitstekend nieuws voor Ricciardo

Toch werd hij door een prachtig gebaar van Red Bull wat opgebeurd in de dag daarop: 'Wat mij eigenlijk vooral opvrolijkte, en ik denk dat het ze niet uitmaakt dat ik dit vertel want dit is alleen maar een mooi gebaar van ze, is dat Christian Horner mij opbelde en zei: 'we keren nog steeds je podiumbonus uit'. Dat was mooi en ik voelde mij er ook zeker beter door. Dat was tevens mijn eerste echte flinke som met geld die ik verdiende in de sport dus daar was ik blij mee.'

Met een gul gebaar gaf Red Bull naar haar coureur dus het signaal af dat ze de prestatie van de kersverse Red Bull-coureur erkenden. Een mooie anekdote die accuraat representeert hoe de Oostenrijkse renstal met haar coureurs omgaat. Dat eerste podium van Ricciardo kwam enkele wedstrijden later al. Tijdens de Grand Prix van Spanje werd hij derde. De race daarop werd hij tevens derde en nog eens een race daarop pakte hij P1 in Canada. Die podiumbonus heeft Red Bull dat seizoen dus meerdere keren uit moeten keren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws