Hill: 'Die race had niet verreden moeten worden' Formule 1
Formule 1

Hill: 'Die race had niet verreden moeten worden'

Hill: 'Die race had niet verreden moeten worden'

Damon Hill kan het zich nog goed herinneren, 26 jaar geleden sloeg het noodlot toe. Een van de meest getalenteerde coureurs ooit, Ayrton Senna, liet het leven in Imola. De Britse coureur blikt terug op de tragische dag en merkt op dat er door de organisatie onverstandige keuzes gemaakt zijn.

'We wisten dat er iets met Ayrton gebeurd was. Toen wij de race hervatten voelde het dan ook niet goed', herinnert de teamgenoot van Senna in 1994 zich. 'We wisten niet dat hij overleden was, daarom reden we maar gewoon door.'

'Ik wilde weer rijden om te laten zien dat er hoop was', vervolgt hij. Vanaf het begin af aan kleurde het weekend in Imola gitzwart. Tijdens de kwalificatie verongelukte Roland Ratzenberger. Het overlijden van de Oostenrijker bleek niet overtuigend genoeg om het hele weekend af te blazen.

Spijt van verrijden Grand Prix van San Marino

Hill heeft volgens Motorsport-Total achteraf spijt dat men de auto weer in klom: 'Achteraf moet ik toegeven dat de race niet verreden had moeten worden. De evenement had moeten worden stilgelegd en iedereen had naar huis moeten gaan.'

De race werd wel verreden. Hill wist als zesde te eindigen op de tragische dag, op meer dan een ronde achterstand van uiteindelijke racewinnaar Michael Schumacher. (Foto: McLaren F1 Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws