Hill verdenkt Verstappen: 'Misschien levert hij niet omdat het idee hem niet aanstaat' Formule 1
Formule 1

Hill verdenkt Verstappen: 'Misschien levert hij niet omdat het idee hem niet aanstaat'

Hill verdenkt Verstappen: 'Misschien levert hij niet omdat het idee hem niet aanstaat'

Damon Hill heeft na afloop van de Sprint Shootout een opvallende verdenking uitgesproken richting Max Verstappen. De Nederlander liet eerder al weten geen fan te zijn van nieuwe formats en stelde eerder al de sport snel te verlaten wanneer de Formule 1 te veel wijzigingen zou doorvoeren. De voormalig wereldkampioen stelt nu dat de Red Bull-coureur niet zou leveren wat hij kan omdat het idee van de sprintkwalificatie hem niet aanstaat.

Verstappen begon het weekend in Baku nog voortvarend, want tijdens de eerste en enige vrije training van het weekend noteerde hij nog de snelste tijd. Op dat moment zat Charles Leclerc al binnen een halve tiende. De Monegask leek het hele weekend er al goed bij te zitten en bewees dat eerder al door op de vrijdag de poleposition voor de neus van Verstappen weg te kapen, waarna de Ferrari-coureur ook op de zaterdag de snelste bleek in de kwalificatie.

Hill heeft bij Sky Sports zo zijn bedenken bij de prestaties van Verstappen, en hij verdenkt de Nederlander ervan er een beetje met de pet naar te gooien. De tweevoudig wereldkampioen stelde eerder al weinig trek te hebben in het nieuwe format, en dat doet Hill denken dat de Red Bull-coureur niet maximaal presteert. 'Misschien levert hij niet het beste wat hij kan, omdat het idee hem niet aanstaat', zo is de behoorlijke verdenking van de Brit, nadat Verstappen niet verder kwam dan een tweede plaats tijdens de kwalificatie op de vrijdag en op zaterdag het moest doen met een derde plaats.

Verstappen wil vertrekken bij te veel aanpassingen

Verstappen gaf eerder voorafgaand aan de Grand Prix van Australië al aan weinig te voelen voor veranderingen en had liever gezien dat er gebruik zou worden gemaakt van een traditioneel weekend. 'Ik ben blij met alleen de hoofdrace. Ik denk dat dat veel beter is voor de spanning. Ik hoop natuurlijk dat er niet te veel veranderingen komen, anders ben ik hier niet al te lang meer', zo dreigde de tweevoudig wereldkampioen tegenover het Portugese Sport TV te vertrekken bij te veel wijzigingen en dus geen trek te hebben in sprintweekenden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws