Marko roept Verstappen en Pérez op: 'Hoeven niet met man en macht te vechten voor punten' Formule 1
Formule 1

Marko roept Verstappen en Pérez op: 'Hoeven niet met man en macht te vechten voor punten'

Marko roept Verstappen en Pérez op: 'Hoeven niet met man en macht te vechten voor punten'

Helmut Marko is er niet rouwig om dat Sergio Pérez of Max Verstappen niet als eerste start tijdens de sprintrace bij de Grand Prix van Azerbeidzjan. De motorsportchef van Red Bull Racing onthult in gesprek met ORF de tactiek voor de zaterdagwedstrijd en stelt dat er niet met man en macht gevochten moet worden om de punten.

Er zijn immers beduidend minder punten te behalen dan tijdens de Grand Prix. De punten worden verdeeld over de top acht, waarbij de achtste slecht een enkel punt krijgt. 'Laten we kijken hoe we zo goed mogelijk punten kunnen scoren, maar dat hoeft niet met man en macht', wordt Marko geciteerd door Heute over het strijdplan van Red Bull tijdens de Sprint.

Marko benadrukt dat de Ferrari's erg sterk zijn in Bakoe. Dat is ook wel duidelijk met de twee polepositions van Charles Leclerc. Red Bull kiest daarom zorgvuldig welke banden wanneer worden gebruikt, ook gezien het gebrek aan grip dat het stratencircuit te bieden heeft. 'We zullen de zachte band hier helemaal niet gebruiken. Die [gripproblemen] hadden we helemaal niet op de mediumband.'

'Crash Leclerc geeft aan hoezeer iedereen hier op de limiet zit'

Leclerc had op de softs namelijk wel gripproblemen. De Ferrari-coureur raakte de muur in het derde deel van de Sprint Shootout, maar kon zijn weg vervolgen en pakte zodoende pole voor zaterdagmiddag. 'De auto is niet zwaar beschadigd, maar het geeft wel aan hoezeer iedereen hier op de limiet zit', vertelt Marko over de lichte crash van Leclerc. Pérez en Verstappen starten om 15:30u vanaf P2 en P3.

Verstappen grote favoriet bij wedkantoren voor winst GP Azerbeidzjan! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws