Hill vindt Norris een goede optie voor Red Bull: 'Maar hij heeft nog een paar jaar bij McLaren' Formule 1
Formule 1

Hill vindt Norris een goede optie voor Red Bull: 'Maar hij heeft nog een paar jaar bij McLaren'

Hill vindt Norris een goede optie voor Red Bull: 'Maar hij heeft nog een paar jaar bij McLaren'

Damon Hill denkt dat de druk op Sergio Pérez al heel erg hoog is, waardoor het niet raar is dat Red Bull Racing naar een mogelijke vervanger op zoek is. De voormalig Formule 1-coureur weet dat de Oostenrijkse renstal denkt aan Daniel Ricciardo, maar Hill zou het ook niet gek vinden als Red Bull een nieuw gezicht in de auto wil zetten. De enkelvoudig wereldkampioen zou Lando Norris wel bij de regerend wereldkampioen willen zien, maar de McLaren-coureur heeft nog een langdurig contract bij de Britse renstal.

Pérez begon nog goed aan het huidige Formule 1-seizoen. De coureur had zelf veel vertrouwen in een titelstrijd met teamgenoot Max Verstappen, maar in de afgelopen vijf Grands Prix is het gat tussen beide Red Bull-rijders alleen maar groter geworden. Hill vindt de achterstand van Pérez kwalijk. 'Ik denk dat hij al onder druk staat. Red Bull kan het zich niet veroorloven om zo'n goede auto te hebben en niet twee auto's bovenaan te hebben voor het kampioenschap', zegt de enkelvoudig wereldkampioen bij The Independent.

Red Bull op zoek naar een nieuw gezicht

Er wordt dan ook al gespeculeerd over de positie van de man uit Guadalajara bij Red Bull. Nyck de Vries is niet zeker van zijn zitje bij zusterteam AlphaTauri en ook bij Red Bull is de positie naast Verstappen niet zeker. Er zijn meerdere namen genoemd als mogelijke vervangers. Eentje daarvan zit al bij de Oostenrijkse renstal. 'Is Daniel Ricciardo fit genoeg om terug te komen? Dat zijn de geruchten. Misschien ebt dat idee een beetje weg. Ik denk dat ze een nieuw gezicht zouden willen.'

Hill noemt een coureur die al eerder is genoemd bij Red Bull. 'Mogelijk Lando (Norris, red.). Hij heeft nog een paar jaar bij McLaren.' De Britse coureur heeft echter nog een lang contract bij het team van McLaren en Zak Brown is dan ook niet bang dat Norris vertrekt. Hill snapt de keuze van de coureur niet om zo'n lang contract te tekenen. 'Het is een lange tijd, ik zou maximaal drie jaar hebben gedaan. Als je zo zeker van jezelf bent, moet je kunnen vertrekken wanneer het juiste moment daar is', aldus de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws